Sport

Színt vallott Cseh László

cseh lászló (cseh lászló)
cseh lászló (cseh lászló)

A barcelonai vb-t követő másfélő hónap pihenőt követően újra edz Cseh László. A magyar úszó nem titkolózik: 2016-ban olimpiai bajnok akar lenni.

Cseh először utazott olyan világversenyre a nyáron, ahol legnagyobb vetélytársa, a London után visszavonult Michael Phelps nem úszott. A magyar sportoló egy ezüstérmet nyert Katalóniában, igaz kisebb-nagyobb meglepetésre nem 200 vegyesen, hanem 100 pillangón ért oda a dobogó második fokára.

„Így utólag visszagondolva volt bennem dac és düh is a 100 pillangó előtt, mivel korábban a 200 vegyest jól elszúrtam, de egy kudarcélmény azért nem készíti elő automatikusan a kárpótló sikert” – nyilatkozott Cseh László a Heti Válasz Online-nak, majd hozzátette, hogy saját magát is meglepte, hogy ilyen jól szerepelt pillangón.

Rióban bizonyítana Cseh
Fotó: MTI

A 28 éves úszó azt is közölte, hogyha Londonból aranyéremmel tért volna haza, akkor elgondolkodott volna a visszavonuláson.

„Amíg érez az ember magában annyi erőt, tehetséget és kitartást, hogy keresse tovább az útját, merre van az előre, a tovább, addig menni kell. Márpedig én érzem mind a hármat” – folytatta a Kőbánya SC sportolója.

Arra nem válaszolt Cseh, hogy milyen versenyszámban érheti el a kitűzött célt, de annyit megemlített, hogy a pillangóra koncentrál, a régi kedvenc 400 vegyesnek viszont végleg búcsút int.

„Az igaz, hogy Phelpsből csak egy volt, van és lesz, de a visszavonulásával nem keletkezett betöltésre váró űr, épp ellenkezőleg. London után mindenki vérszemet kapott, hirtelen élesedett a konkurenciaharc. Látom magam előtt a célt, a másfél hónapos pihenő után most állok vissza a két edzésre” – fejezte be mondandóját Halásztelek díszpolgára.

A következő nagy nemzetközi verseny, ahol Cseh rajthoz áll, az a decemberi rövid pályás Európa-bajnokság lesz Dániában.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik