Sport

A pécsi stadion renoválására is jut egymilliárd forint

pécsi stadion, pmfc stadion (pécsi stadion, pmfc stadion)
pécsi stadion, pmfc stadion (pécsi stadion, pmfc stadion)

A pécsi stadion bekerült a fejlesztendő létesítmények első körébe a kormány stadionrekonstrukciós programjában, így 700 millió és 1 milliárd forint közötti támogatásra számíthat, amelyet többek között a nézőtér és a játéktér korszerűsítésére, fedett lelátó, családi szektor kialakítására és az energiahatékonyság növelésére fordítanának.

Mindez a mostani TAO-ciklusban további 440 millió forinttal egészülhet ki itt az Akadémia pályázata kapcsán, amiből egy új füves és egy műfüves nagypálya is létesülhet, míg további 51 millió forintot eszközfejlesztésre és a beléptető rendszer megújítására kaphat a PMFC – mondta el Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára szombaton Pécsett, sajtótájékoztatón.

A PMFC klubháza
Fotó: MTI / Sóki Tamás

Az államtitkáron kívül dr. Hargitai János kormánymegbízott, Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Feleki Attila ügyvezető és Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa adott számot – írja a pmfc.hu.

Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa azt hangsúlyozta: a klub az elmúlt hét évben az elvárásoknak megfelelve másodosztályúból első osztályú csapattá vált, de a működés minőségi feltételeinek megteremtése szükséges a színvonal fenntartásához, emeléséhez. Felhívta a figyelmet arra, hogy a sportolás feltételeinek biztosítása elengedhetetlen a sport iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok motiválásához is.

A pécsi aréna
Fotó: MTI / Sóki Tamás

Dr. Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési isképviselő arra mutatott rá, hogy a környező országokban már korábban lezajlottak a stadionépítési programok, Magyarországon erre megfelelő politikai akarattal most nyílik lehetőség. Úgy vélte: ez a munka állami segítség nélkül nem megy, és a pécsi városvezetés egységes abban, hogy a városnak is szüksége van támogatásra a helyi stadion fejlesztéséhez, illetve más zöldmezős beruházásokhoz.

Dr. Hargitai János, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője kitért arra, hogy sportlétesítmények rekonstrukciójának, újak építésének jelentős szerepe lehet egy városrész rehabilitációjában, Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy akkora létesítményekben érdemes gondolkodni, amelyek fenntartása nem terheli túl egy város költségvetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik