Sport

A Keleti Szörny nem volt elragadtatva

Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, )
Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, )

Nyikolaj Valujevnek, a Boksz Világszövetség (WBA) volt nehézsúlyú világbajnokának nem tetszett a Klicsko-Povetkin mérkőzés.

A 2011-ben visszavonult orosz bokszoló – aki jelenleg parlamenti képviselő – vasárnap a Twitteren bírálta az összecsapást. Az Orosz Óriásnak és Keleti Szörnyetegnek is elnevezett egykori sztár azt írta:

“Úgy volt, ahogy azt előre gondoltam, hogy a nyolcadik menetig Vlagyimir (Klicsko) támaszkodni fog ellenfelére, rövid távolságokról kezd támadni, és tiltott, vagy a tűréshatáron lévő fogásokat alkalmaz. Ilyesmiért engem ötször több alkalommal figyelmeztettek volna, és levették volna a szemüveget (a bírók). A feleségem, Galina szerint Klicskót ki kellett volna zárni. Úgy gondolom, hogy az összecsapást a Klicsko-stáb az ismerős és az egyetlen jó forgatókönyv alapján bonyolította le, de az nem nyerte el a teremben ülők többségének tetszését. Az eredményt kihirdették, nem vitatom Klicsko győzelmét, de ez több kérdést hagyott megválaszolatlanul.”


Nem szépen, de eredményesen bokszolt
Fotó: AFP

Valujev gratulált Alekszandr Povetkinnek, aki szerinte sokaknak megmutatta, hogyan kell a padlóról felállva a végsőkig küzdeni.

Klicsko a vártnál könnyebben, meggyőző fölénnyel, egyhangú pontozással győzte le Povetkint a helyi idő szerint éjszakába nyúló moszkvai mérkőzésen. 

Az Olimpiai Stadionban rendezett gálán telt ház, 14 ezer néző előtt a 37 éves Klicsko a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét védte meg az eddig veretlen orosszal szemben.

A jegyek 2 ezertől 150 ezer rubelig (körülbelül 14 ezertől 1 millió forintig terjedtek). Számos külföldi híresség is jelent volt, az első sorokban foglalt helyet Albert monacói herceg, továbbá ott volt Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik