Sport

Penguins: a nap védése is kellett a győzelemhez

Pittsburgh Penguins (pittsburgh penguins, Marc-Andre Fleury)
Pittsburgh Penguins (pittsburgh penguins, Marc-Andre Fleury)

Győzelemmel kezdte az észak-amerikai profi jégkorongliga 2013-14-es idényét a Pittsburgh Penguins, miután hazai környezetben 3-0-ra megverte a New Jersey Devilst.

A hazaiak hálóőre, Marc-Andre Fleury pályafutása 250. győzelmét ünnepelhette, és ez volt a 24. hibátlan mérkőzése, ami klubrekord. Érdekesség, hogy a kapusnak az előző idényben mindössze egyetlen ilyen találkozója volt.

A Pingvineknél többen is jubiláltak, a második gólt előkészítő Pascal Dupuis pályafutása 200. gólpasszát jegyezte, míg a harmadik gólt szerző Craig Adams a 800. NHL-mérkőzésén lépett jégre.


Fleury remekelt
Fotó: AFP

A New Jerseyben 1993 után először fordult elő, hogy nem Martin Brodeur állt a szezon első meccsén a kapuban. A legendás kapusnak egy hete hunyt el az édesapja, így ezúttal Corey Schneider védett. A Minnesota Wild története során először kapott ki hazai jégen idénynyitón.

A meccsen remeklő Fleury egyébként egy parádés védést is bemutatott: a korong előbb a kapuvasat találta el, majd onnan a hátára pattant, majd megint a kapuvasra, végül a lepkéssel hátranyúlva lehalászta a levegőből.

Eredmény – NHL, alapszakasz

Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 3-1
Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 3-0 
Washington Capitals-Calgary Flames 5-4 – szétlövés után 
Minnesota Wild-Los Angeles Kings 2-3 – szétlövés után 
Dallas Stars-Florida Panthers 2-4 
St. Louis Blues-Nashville Predators 4-2 
Phoenix Coyotes-New York Rangers 4-1 
San Jose Sharks-Vancouver Canucks 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik