Sport

Makra Noémi döntős a torna-vb-n

Makra Noémi (makra noémi, )
Makra Noémi (makra noémi, )

Makra Noémi bejutott az egyéni összetett döntőbe, talajon pedig kilencedikként végzett a selejtezőben, s így első számú tartalék az antwerpeni torna-világbajnokságon.

A 15 éves magyar tornász remekül versenyzett szerdán, talajon (13,966 pont), felemáskorláton (13,566 pont) és ugrásban (13,741 pont) szinte hibátlanul teljesített, csak apróbb pontatlanságai voltak. Gerendán viszont rontott (12,633 pont), s leesett a szerről, ennek ellenére összesítésben a 19. lett 53,906 ponttal, s készülhet a pénteki fináléra.


Sikerült a döntő
Fotó: AFP

Az összetett siker mellett sokáig úgy tűnt, hogy talajon szerdöntőbe juthat, végül azonban éppen lemaradt a nyolcas fináléról, s kilencedik lett.

“Nagyon boldog vagyok, hogy életem első felnőtt világbajnokságán azonnal döntős lettem” – mondta Makra a nap végén. Hozzátette, egyáltalán nem izgult, s a korláttal, a talajjal és az ugrással elégedett, a gerendán viszont mindenképpen javítani szeretne.

A másik magyar női versenyző, Böczögő Dorina kedden tornázott, s 52,498 pontos eredménye nem volt elég a fináléba kerüléshez.

A férfiaknál sem a szerenkénti döntőkben, sem az egyéni összetett fináléban nem lesz magyar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik