veronica campbell-brown (veronica campbell-brown, )
Sport

Csak figyelmeztették a háromszoros olimpiai bajnokot

A Jamaicai Atlétikai Szövetség (JAAA) nyilvános figyelmeztetéssel "sújtotta" a háromszoros olimpiai bajnok Veronica Campbell-Brownt, aki egy májusi doppingvizsgálaton adott pozitív mintát.

A női 200 méter kétszeres ötkarikás bajnokánál (2004, 2008) a hidroklorotiazid nevű vízhajtó nyomaira bukkantak az ellenőrök. A 31 éves sprinter versenyzési jogát júniusban felfüggesztette a JAAA, melynek három tagú fegyelmi bizottsága szeptemberben tárgyalta az ügyet.

“A testület úgy ítélte meg, hogy a figyelmeztetés elégséges büntetés, eltiltani nem kell a sportolót” – jelezte közleményében a szövetség.

A JAAA-hoz közeli forrás a Reuters hírügynökségnek annyit árult el az ügyről, hogy Campbell-Brown szervezetébe egy olyan krémmel került a tiltott szer, mellyel sérült lábát kezelte, s a krém használatát jelezte a doppingellenőrzésnél kitöltött nyomtatványon.

Az idei szabadtéri szezonban nem Jamaica első női 100-as világbajnoka (2007) volt az egyetlen nagy név, aki doppingügybe keveredett. Honfitársai, Asafa Powell és Sherone Simpson szintén pozitív mintát adtak egy ellenőrzésen, s ugyancsak lebukott Tyson Gay, az amerikaiak háromszoros világbajnok vágtázója.

Ajánlott videó