Mocsai Lajos (mocsai lajos, )
Sport

Mocsai Lajos: Méltatlan, hogy máris támadnak

Sokan támadják a Nemzeti Kézilabda-akadémiát azért, mert 2,3 milliárdos támogatást kap. Mocsai nem érti őket.

Mocsai Lajos amellett, hogy szövetségi kapitányként irányítja a férfi-kézilabdaválogatottat, egy akadémia főigazgatói tisztségét is betölti. A Balatonbogláron működő Nemzeti Kézilabda-akadémia a jövő évi költségtervezet szerint 2,3 milliárd forintot kap fejlesztésre, igaz ezt sokan nem nézik jó szemmel, sokallják az összeget.

„Igyekszem higgadt, kulturált maradni. Ezért csak azt mondom, borzasztóan méltatlan, hogy néhányan máris támadnak. Nem veszik észre, hogy a kézilabdázásért dolgozunk, s a program keretében egyidejűleg 300 magyar fiatalnak szeretnénk minél jobb feltételeket biztosítani. Ugyanakkor ez az intézmény több célt is szolgál a jövőben, itt kap otthont az edzők és a játékvezetők képzőközpontja, s tervezzük azt is, hogy tehetséggondozó, kiválasztó táboroknak biztosítsunk helyet” mondta Mocsai Lajos a Blikknek.

Az akadémia költségvetési tervezetéből kiderül, hogy még fejleszteni akarnak a körülményeken, a fent említett 2,3 milliárd pedig nem is fedezi teljesen a kiadásokat. A második ütemben, 2015-ben újabb 1,5 milliárddal számolnak.

Mocsai azt is elmondta, nem csak játékosokat képeznek az egyelőre 80 diákot nevelő akadémia, hanem azt szeretnék elérni, hogy hallgatóik legalább két nyelven beszéljenek és legyen szakma is a kezükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!