Sport

Saját csapattársa zúzta le a hokisztárt

Ilja Kovalcsuk (ilja kovalcsuk, )
Ilja Kovalcsuk (ilja kovalcsuk, )

A Szentpétervár szélsője, Ilja Kovalcsuk egy hónapig nem játszhat, mert vállsérülést szenvedett.

Ilja Kovalcsuk jól megtermett legény, 191 centiméter és 104 kilogramm. Azonban még ő is meg tud sérülni egy ütközésben. Ez történt a Szentpétervár Vityaz elleni KHL-mérkőzésén, amikor a találkozó 47. percében az ellenfél harmada felé meglóduló Kovalcsuk ütközött Alekszej Pinokarovszkival. A dolog „szépsége”, hogy Ponikarovszki az NHL-ből hazatérő világsztár csapattársa és épp azt szerette volna elkerülni, hogy les miatt félbeszakadjon a támadás.

A legfrissebb hírek szerint nem múlt el nyomtalanul a bodicsek: Kovalcsuknak egy hónapot ki kell majd hagynia vállsérülés miatt.


Ilja Kovalcsuk most csak néző lesz a meccseken
Fotó: ska.ru

A 30 esztendős szélső pályán nyújtott teljesítménye mellett azzal került az újságok címlapjára az utóbbi időben, hogy előbb kötött egy horribilis szerződést a New Jersey Devilsszel, majd három szezon után meggondolva magát visszavonult a tengerentúlról és hazatért a Szentpétervár együtteséhez.

Ez, amelyen megsérült mindössze a kilencedik mérkőzése volt a szezonban, és mivel ez idő alatt hét gól mellett három gólpasszt jegyzett, így kijelenthető, hogy kulcsemberét veszítette el a gárda. A Szentpétervár vezeti a KHL nyugati konferenciáját.

Videó – Így sérült meg Kovalcsuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik