Sport

Top 5: öngólt fejelt a kapus, rágóval dekázott Özil

foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Ahogy azt már megszokhattuk ez a hétvége sem telt el mókás, lélegzetelállító és meghökkentő történések nélkül.

Kezdjük rögtön Hollandiában, ahol Filip Kurto, Németh Krisztián csapattársa, a Roda kapusa öngólt fejelt.

A sárga-feketék az Utrecht otthonában léptek pályára, s 1-1-es állásnál egy szabadrúgást követően kaptak az ő szempontjukból szerencsétlen gólt.

Noha a hálóőr nem szánt szándékkal bólintott saját kapujába, akkor is nevetséges a jelenet, mikor a kapufáról levágódó labda Kurto feje búbjáról a gólvonal mögé pattan.

A találkozó egyébként 3-3-as döntetlennel zárult, Németh két gólt is szerzett.

Videó – A hétvége legviccesebb öngólja (5:17-től)

Szintén labdarúgás, ezúttal egy lesipuskás videó. Az Arsenal szombaton kora este a Swansea otthonában lépett gyepre, s a találkozót 2-1-re meg is nyerte.  Mesut Özil a bemelegítéskor dekázni kezdett, ami nem is lenne furcsa tőle, ha nem egy rágóval csinálta volna.

Az ágyúsok nyári sztárigazolása kiköpte a rágógumiját, csukájával a levegőbe emelte azt, majd a szájával kapta el, s elmosolyodott.

A nem túl gusztusos látványt természetesen rögzítették a kamerák.

Videó – Özil szórakozása

Még mindig Anglia, még mindig foci. A londoni Tottenham-Chelsea derbin történt, hogy Fernando Torres – kicsit csajos módon – megkarmolta Vertonghen arcát. Az egész onnan indult, hogy a támadó hátulról buktatta a Spurs játékosát, aki ezt követően felkapta a vizet, s Torres sem hagyta annyiban a dolgot.

Luis Suarez tavalyi harapását követően úgy hihettük, hogy nem látunk ennél furcsább jelenetet az angol élvonalban egy darabig, de a spanyol ék reakciója vetekszik argentin kollégájáéval.

Videó – Torres mosolyogva karmol

Sajnos kevésbé mulatságos események is történtek a sport világában. A katari bajnokság Al Muaidar-Al Ahli mérkőzésén szörnyű sérülés miatt állt a játék.

A tunéziai Ferydoon Zandi ugyanis egy kipattanót küldött volna kapura, de épp a lövés pillanatában találkozott a lába egy védővel. Zandi elterült a földön, az akció pedig tovább folytatódott, majd a játékvezető megállította a játékot. Ekkor derült csak ki, mekkora a baj.

Videó – A horrorisztikus sérülés

Végül, de nem utolsó sorban ott van Akeem Adams, a Ferencváros játékosa, aki sajnálatos módon a múlt hét elején szívinfarktust szenvedett el.

A védőt az eset óta már műszívre kapcsolták, és mélyaltatásban tartják folyton folyvást. Adams édesanyja és testvére már Magyarországra utaztak, s a legfrissebb információk szerint a Trinidad és Tobagó-i futballista megszorította édesanyja kezét – ez volt az első mozdulata az infarktus óta.

Adams az Újpest elleni derbin még játszott
Fotó: MTI

A 22 éves focistának már szívdonort keresnek, az orvosok szerint 30 százalék az esélye a túlélésre. Vélhetőleg genetikai betegségről van szó, hisz édesapja 40 éves korában szívinfarktusban hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik