Sport

Három magyar érem a para-asztalitenisz Eb-n

pálos péter (pálos péter)
pálos péter (pálos péter)

Egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok az olaszországi Lignanóban zajló para-asztalitenisz Európa-bajnokságon az egyéni versenyek során.

A Magyar Paralimpiai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint a londoni paralimpiai bajnok Pálos Péter (11-es sérültségi kategória) lett második, a harmadik helyet Arlóy Zsófia (8) és Berecki Dezső (9) szerezték meg.

A magyarok az előző kontinensversenyről egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza.

“Minden várakozásunkat felülmúlta az eddigi szereplésünk, nem emlékszem olyan világversenyre, ahol minden játékosunk továbbjutott a selejtezőkből, ezúttal mind a hét játékosunknak sikerült ez a bravúr” – értékelt Aranyosi Péter szövetségi kapitány.

Ezüst került Pálos nyakába
Fotó: EPA

Arlóy Zsófia úgy lett harmadik, hogy a selejtezők során két olyan játékost is legyőzött, aki előtte áll a világranglistán. Pálos attól a töröktől kapott ki a döntőben, aki a londoni paralimpia után került ebbe a kategóriába.

“Egész évben nagy meccseket játszottak egymással a világkupa-versenyeken, kiegyenlített az egymás elleni mérlegük, most az ellenfélnek jött ki jobban a lépés. A célkitűzésünket már most túlteljesítettük, pedig a csapatversenyben is van éremesélyünk” – mondta Aranyosi.

A csapatok küzdelmei a keddi szünnapot követően szerdán kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik