Sport

Döbbenetesen jó meccset nyert meg a Veszprém

MKB Veszprém (mkb veszprém, )
MKB Veszprém (mkb veszprém, )

A kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Veszprém egy góllal győzte le a Rhein-Neckar Löwent.

Sejteni lehetett, hogy a Löwen elleni két meccs dönt majd arról, melyik együttes végez az A csoport első helyén. A Veszprém ráadásul előnyből várhatta a vasárnapi mérkőzést, hiszen a németek meglepetésre döntetlent játszottak az előző körben.


Parádés meccs volt
Fotó: AFP

A meccs kezdése álomszerűen alakult, ugyanis a magyar együttes már 7-2-re is meglépett az álmos Löwen ellen, de hamar kapcsoltak a vendégek és szépen lassan feljöttek, azonban a 3-4 gólos különbség állandóvá vált. A szünet után 17-14-es állásról folytatták a felek, eszméletlen iramot produkálva.

Szinte csak kapkodtuk a fejünket, gól, hetes, kiállítás, nagy helyzet, nagy pofon, megint gól, és mindez másodpercek alatt, így nem meglepő, hogy egyre több hiba csúszott a játékba, így egyenlíthetett kétszer is a vendég együttes.

Szerencsére a Veszprém mindig a legjobbkor talált be, így a vezetést sosem vette át a Löwen, pedig az utolsó percben esélyük lett volna rá, de Schmid előbb eladta a játékszert, majd kapufát lőtt. Végül 30-29-re nyert az MKB Veszprém.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. kör

MKB Veszprém – Rhein-Neckar Löwen 30-29

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Ekdahl du Ritz a gólszerző, így egál, négy perccel a vége előtt (29-29). Hatalmas ziccer maradt ki mindkét oldalon. 1:30 van vissza. SCHMID ELADTA A LABDÁT! Nincs emberhátrány, magyar gól viszont igen, Chema, 30-29 ide! SCHMID LÖVÉSE A KAPUFÁRÓL JÖTT LE, NYERT A VESZPRÉM!

51-55. PERC: Ruezga is eredményes!! Megint kettővel megy a Veszprém. Elképesztő, milyen izgalmas ez a meccs. Schmid sajnos belőtte, de Iváncsik Tamás is (29-27).Gensheimer megint, majd Sulic parádésan szedett le egy labdát a levegőből (29-28).

46-50. PERC: Most eggyel közelebb kerültek a németek, majd Ilic kapott hetest, amit Iváncsik Tamás sajnos kihagyott (26-24). Hetest értékesítettek a németek, így megint egy közte, de csak eddig, mert ismét egál (26-26). Jamali!!! Ez nagyon kellett (27-26).

41-45. PERC Na tessék, Groetzki, 21-21. A meccsen először döntetlen az állás. Sulic ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd Ilic is betalált (23-21). Groetzkit nem tudjuk fogni, megint ő mattolta Alilovicot, majd Gensheimer hetesből (24-23). Ruezga duplájával megint előnyben a Veszprém (26-23).

36-40. PERC: Groetzki az újabb gólszerző (19-18). Ilic klasszis mozdulattal vette be a vendégek kapuját (20-18).Groetzki megint, így ismét szorossá vált a meccs (20-19). Itt is, ott is, 21-20. Őrült tempót mennek a németek, nem lenne jó, ha a Veszprém belefáradtna ebbe.

31-35. PERC: Nem indult jól ez az etap, előbb kiállítással, majd hetessel súlytották a Veszprémet. A büntetőt Gensheimer vágta be (17-15). Sigurmannsson is betalált, így már csak egy van közte (17-16), de csak eddig, Nagy László a magyar gólszerző (18-16). Egymás után megint ez a két játékos talált be (19-17).

Vége az első játékrésznek! Várjuk a folytatást.

26-30. PERC: Iváncsik Tamás majd Myrhol jegyzett gólt. A hazaiak időt kértek (15-12). Jamali is megszerezte első találatát, a másik oldalon Manojlovic ünnepelhetett (16-13). Iváncsik Gergő maradt teljesen egyedül, ez is bent van (17-14).

21-25. PERC: Ilic! Hirtelen lött, a vendégek fel sem készültek rá. A Löwen viszont megint kettőre jött fel (12-10). Momir Ilic ötödik gólját szerezte, majd érthetetlen módon került a vendégekhez a labda. A játékvezetők a leggyengébbek ma. Ilic megint, elképesztő, pár pillanat múlva pedig ki is állították (14-10).

16-20. PERC: Chema törte át a vendégek védekezését (9-7), nem sokkal később pedig Terzicet szerelték szabálytalanul. A hetest Ilic könnyedén vágta be (10-7). A Veszprém kapott még egy büntetőt, ezt viszont Ilic kihagyta. A Löwen szerencsére nem tudott gólt szerezni, Chema viszont az emberhátrány ellenére is betalált (11-7). Ekdahl du Ritz szintén (11-8). Sulicot is kiszórták… Gensheimer a hetest a lécről vágta be (11-9).

11-15. PERC: Két gyors gól egymás után a Löwentől, így 7-4 az állás. Fantasztikus a hangulat a veszprémi arénában. Ekdahl du Rietz megint, így már 7-5. Ráadásul Guardiola is beköszönt, szerencsére Ugalde Garcia tett arról, hogy ne legyen egygólos a különbség. Na most viszont igen (8-7).

5-10. PERC: Nagy lökését büntették két perccel a bírók, ezt megbüntették a vendégek: Ekdahl du Rietz a falat áttörve bombázott a hálóba (4-1). Mekkora gól… Momir Ilic távolról, átlövésből, emberhátrányban (5-1). Gyors gólváltás után maradt a közte négy (6-2). Sulic szedett össze egy labdát, majd okosan ejtett a gólvonal mögé. Szédületes, ahogy a Veszprém játszik.

1-5. PERC: Remek kezdés, Nagy László találat szinte azonnal a kapuba (1-0). Chema Rodriguez duplázta meg a veszprémi előnyt (2-0). Emberelőnyben remekül védekezett a Veszprém, Alilovic simán fogta az erőtlen lövést, majd egy remek bejátszást követően Sulic is beköszönt (3-0). Nagy László csent el egy labdát mezőnyben, majd Gulyáshoz passzolt, aki könnyedén lőtt a kapuba (4-0).

Pillanatokon belül kezdődik a csata! Komoly meccsre van kilátás!

Előzetes: A magyar csapat a szentpétervári 28-15-ös győzelemmel indította a sorozatot, a mannheimi alakulat azonban meglepetésre nem bírt a vendég ukrán Motor Zaporizzsjával (31-31).

A Löwen és a Veszprém közös múltjának egyik legrangosabb meccse a 2008-as KEK-döntő volt, amelyet a magyar együttes nyert meg. A németeknél több, a magyar pályákon is ismerős játékos szerepel. A szerb Zarko Sesum és a norvég Bjärte Myrhol korábban légióskodott Veszprémben, előbbi a Marian Cozma-gyilkosság során súlyosan megsérült, utóbbi pedig szintén közönségkedvenc volt, és a helyiek egyszerűen csak “Bélának” hívták. A Rhein-Neckart erősíti egy volt szegedi is, a szerb Rajko Prodanovic.

Amennyiben a Veszprém nyerne, már most nagy lépést tenne a csoport első helyének megszerzése felé, amely majd a kieséses szakaszban jelenthet nagy előnyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik