Sport

Fantasztikus magyar győzelem az online póker világbajnokságon

póker (póker, )
póker (póker, )

A vachette17 néven kártyázó ismeretlen magyar zsugás győzelemig menetelt a PokerStars online világbajnokság legnehezebb versenyszámában, amiért 72 ezer dollár lett a jutalma.

Szeptember 28-án este 9-kor kezdődött a PokerStars WCOOP versenysorozatának, azaz az online póker világbajnokság HORSE típusú tornája. A rendkívül erős mezőnyben a magyar vachette17 meg sem állt a győzelemig – írja a Poker.hu.

Összesen 165 fő nevezett a World Championship of Online Poker 63-as eseményére, a H.O.R.S.E. tornára, amelyen a nyereményalap 330 ezer dollár lett, és amiből 24 főt díjaztak. A 2 100 dollár nevezési díjú eseményen a világ legjobbjai mérették meg magukat, így nem csoda, ha az idei világbajnokság legerősebb mezőnye gyűlt össze.

A sok nagyágyú közt pénzbe ért Viktor „Isildur1” Blom, Daniel Negreanu és Eugene Katchalov is, míg a döntő asztalra egy magyar zsugás, a szinte semmiből feltűnő „vachette17” is bejutott.

A rendkívül nehéz fináléban aztán szép szorgosan gyűjtögette a zsetonokat, négy főnél bár ő állt az utolsó helyen, nem adta fel, és végül Tyson „POTTERPOKER” Marks és Martin „Sonajero” Lategui testén keresztül bejutott a Heads Upba is.

Ott az orosz Vladimir „GVOZDIKA55” Schemelevvel találkozott, aki a szám specialistája, így kemény csatára lehetett számítani. A teljesen ismeretlen vachette17 fantasztikus játékot mutatott be, szép lassan meglépett jóval tapasztaltabb ellenfelétől, majd végül a győzelmet is megszerezte. A magyar játékos 71 775 dollárt tehetett zsebre. Ez átszámolva 16 millió forint nagyjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik