Sport

A legjobb négybe tart a Veszprém

MKB Veszprém (mkb veszprém, )
MKB Veszprém (mkb veszprém, )

A magyar bajnok kézilabdacsapat vasárnap a német Löwen ellen bizonyítaná: számolni kell vele a Bajnokok Ligájában.

Vasárnap délután 17 órai kezdettel rendezik a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének egyik legjobban várt rangadóját, az MKB MVM Veszprém és a Rhein-Neckar Löwen ütközetét. A magyar együttes egy könnyed idegenbeli sikerrel kezdte a sorozatot, a mieink Szentpéterváron diadalmaskodtak 28-15-re. A németek kissé beragadtak a rajtnál, mivel hazai környezetben játszottak 31-31-et az ukrán Zaporizzsja ellen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos honlapjának nyilatkozva Momir Ilic, a Veszprém szerb balátlövője elmondta, nem vár könnyű feladat csapatára:

„Minden egyes posztra két jó játékosuk van és ugyan nem volt álomszerű a kezdésük a Bundesligában, maximális koncentrációra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk. Természetesen hazai környezetben mi számítunk esélyesnek, de ez akár plusz terhet is rakhat a vállunkra” – mondta a korábban a Kielt is megjárt Ilic.


Hatalmas küzdelemre van kilátás
Fotó: AFP

A játékos optimistán tekint a jövőbe és kijelentette, nem is lehet más célja a Veszprémnek, mint a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe eljutni.

„Számos esélyese van a sorozatnak, de úgy érzem, hogy minden esélyünk megvan eljutni a legjobb négy közé. A Veszprém az előző idényben már közel járt ehhez, de korábbi csapatom, a Kiel jutott végül tovább egy szoros csatában. Akkor a saját szememmel is meggyőződhettem, hogy ezzel az együttessel hamarosan számolni kell. Azon dolgozunk, hogy már ebben az idényben.”

Szombaton Carlos Ortega, Fazekas Nándor, Mirsad Terzic és Nagy László gondolatairól olvashattak honlapunkon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik