Sport

Váci pandák tojáslabdával

Jó hír az amerikai foci kedvelőinek, hogy mostantól Vácon is van képviselője a nálunk még kevésbé ismert sportágnak: nagyratörő tervekkel, de még szurkolólányok nélkül alakult meg a Vác Pandas csapata.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elsőként az egyesület elnöke, Szabó Ádám ismertette a jelenlévőkkel a csapat létrejöttének körülményeit. Mint elmondta, a korábbi sikeres toborzó után a lelkes fiatalokból álló keret sikeres együttműködést alakított ki már jól működő magyar klubokkal, és a szervezőmunka eredményeként most kiléphet a nyilvánosság elé a gárda. Az idáig vezető úthoz nyújtott segítségért az elnök köszönetet mondott magánszemélyeknek, szervezeteknek, illetve a számukra pályát biztosító Király Endre középiskola vezetésének.

Az újonnan megalakult Pandák Fotó: www.vac.hu

 

A folytatásban Sziráki Botond szakosztályvezető a sportág magyar helyzetén túl a váciak közép- és hosszútávú terveiről is szólt. Utóbbiak között szerepel, hogy junior szinten bekapcsolódnának a hazai kupasorozatba, illetve a következő évtől már a bajnoki rendszer résztvevője is lehetne a Vác Pandas.
Koncz Krisztián csapatvezető elmondta, hogy októberben újabb tagtoborzót tartanak, ahová nem csupán az erős fizikumúakat várják, hanem mindenkit, aki érdeklődik az amerikai futball iránt. A tervek szerint október végén Miskolcon már az ottani tornán is pályára lépnek a váciak. Megkezdődött a leány szurkolócsapat kiépítése is, ezt a Puente Sportegyesület szervezi és várja szeretettel az érdeklődőket.
A Vác Pandas ingyenes bemutató mérkőzést játszik szombaton 13 órától a Király Endre Ipari Szakközépiskola és Szakiskola pályáján a salgótarjániakkal. A váciak minden hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától ugyanott várnak minden sportág iránt érdeklődőt nyilvános edzésükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik