Sport

Mozgólépcsőn zúgtak le a fociultrák

mozgólépcső (mozgólépcső)
mozgólépcső (mozgólépcső)

Svédországban egy rakoncátlan mozgólépcső miatt maradt el a focidrukkerek és a rendőrök közti összetűzés.

Szerdán rendezték Svédországban a hazai pályán játszó Helsingborg, valamint a rivális Malmö összecsapását. A kiélezett bajnoki hajrában – már csak öt forduló van vissza – igen fontos volt ez a találkozó, a listavezető vendégek pedig elhappolták mind a három pontot, ráadásul egy 3-0-s győzelemmel.

A malmői drukkerek örömittasan mentek hazafelé, majd a vasútállomásnál lévő mozgólépcsőnél összeszólalkoztak a rendőrökkel. Ment „ezerrel” a szitkozódás, amikor a mozgólépcső hirtelen felgyorsult, a drukkerek pedig nemes egyszerűséggel lezúdultak rajta.

Azóta is téma az északi országban az eset, ugyanis a szurkolók amondóak, hogy valamelyik rendőr nyomta meg a mozgólépcsőt felgyorsító gombot. Ennek a feltételezésnek egyébként van egy előélete is: számos malmői késve érkezett, akik pedig időben, azok vonatszerelvényeket rongáltak meg és petárdákat dobáltak a rendőrökre.

A hivatalos szerv szóvivője szerint teljeséggel kizárt, hogy egy rendőr állna a dolog hátterében, mindenesetre a nyomozás még mindig tart.

Videó – Az esetrél készült egy felvétel is:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik