Sport

„Életfogytiglanit” kapott az angol snookeres

snooker (snooker)
snooker (snooker)

Az angol snooker játékos, Stephen Lee 12 éves eltiltást és 40 ezer fontos bírságot kapott a héten bundázásért. Minden bizonnyal ezzel véget is ért a karrierje.

Sajnos a mai világban a sport világát egyre jobban behálózza a fogadási csalás, nincs ez másképp az egyéni sportágakkal, jelen esetben a snookerrel sem. A zöld asztalnál pár milliméter is döntő lehet és egy-egy direkt elhibázott lökés senkinek sem tűnik fel.

Már egy ideje áll a bál a szigetországban Stephen Lee miatt: a 38 esztendős angol játékost még 2012 októberében tiltották el a versenyzéstől, mivel azzal vádolták, hogy 2008 és 2009 között hét mérkőzést is megbundázott.


Stephen Lee kigolyózta magát a sportágból
Fotó: AFP

Az ügy sokáig elhúzódott, ám a héten pont került a dolgok végére: Lee 12 éves eltiltást kapott – visszamenőleg –, emellett 40 ezer font (közel 15 millió forint) megfizetésére kötelezték. Legközelebb 2024. október 12-én játszhatna legközelebb hivatalos versenyen – pont az 50. születésnapján.

Stephen Lee karrierje nagyon jól indult, mindössze 23 esztendős volt, amikor a legjobbak közé emelkedett. 2006-ban aztán drasztikusan romlani kezdett a játéka, csak öt esztendővel később tudta magát visszaverekedni arra a szintre, amelyig korábban eljutott. Karrierje során 176-szor szerzett 100 vagy annál több pontot rontott ütés nélkül.

Hiába a nagy visszatérés, a jelek szerint Lee karrierjének befellegzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik