Sport

Ez vár a magyar vízilabdázókra

benedek tibor (benedek tibor)
benedek tibor (benedek tibor)

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott nehezebb, míg a vb-harmadik női együttes könnyebb csoportba kapott besorolást a világliga 2013/14-es idényében.

Csütörtökön sorsolták ki a vízilabda Világliga 2013-14-es idényének csoportjait a férfiaknál és a nőknél is. Benedek Tibor világbajnok legénysége mellől elpártolt a szerencse, ugyanis a mieink az olimpiai bajnok horvátokkal, illetve a mindig kellemetlen ellenfélnek számító Olaszországgal kerültek egy hármasba. Ráadásul mindössze csak négy mérkőzést játszik a csoportban a férfi-vízilabdaválogatottunk, a továbbjutást pedig csak az első helyezett harcolja ki.

„Ez egy erős csoport, és az kevésbé ideális, hogy háromfős. Jobban örültem volna, ha négy helyett hat meccset játszunk. Mindkét rivális erős, és ezt figyelembe véve a jövő nyári felkészülési tervünket kétféleképpen kell megírni: az egyiket annak mentén, hogy kijutunk a szuperdöntőre, a másikat pedig arra az esetre, ha ez nem sikerül. Azt is hozzáteszem, hogy a Világliga egy lehetőség számomra, számunkra, hogy tovább építsük a csapatot. Sok fiatal játékost is szeretnék kipróbálni a sorozatban, de a fő cél természetesen az, hogy ott legyünk a szuperdöntőben” – mondta Benedek a waterpolo.hu-nak.

Idén férfipólósaink a második helyen zártak a sorozatban.


Benedek Tiborékra komoly feladat vár
Fotó: MTI

Merész András együttese viszonylag könnyebb csoportba kerültek: a női pólósok a görögökkel és az olaszokkal kerültek össze, innen ráadásul az első kettő jut tovább a négyes döntőbe.

“Két jó csapatról van szó, annak ellenére, hogy a vb-n mögöttünk végeztek, a hat azonos képességű együttes közé sorolhatók, még ha átalakulóban is vannak. A Világligát arra használjuk majd, hogy a lehető legjobb összeállítású Eb-csapatot kialakítsuk. Olyan nagy kísérletezés nem lesz, mint legutóbb, körülbelül 16-18 játékos szerepeltetése várható” – tekintett előre Merész.

A magyar lányok legutóbb a negyedikek lettek.

A szuperdöntőt Kínában rendezik majd a tervek szerint 2014 júniusában.

A vízilabda Világliga európai selejtező-csoportjai

férfiak:

A csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia

B csoport:
MAGYARORSZÁG, Horvátország, Görögország

C csoport:
Montenegró, Németország, Olaszország, Szlovákia

nők:

A csoport:
Spanyolország, Nagy-Britannia, Oroszország

B csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Olaszország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik