Sport

Amerikában folytatja a magyar hokis

nagy gergő (nagy gergő)
nagy gergő (nagy gergő)

Nagy Gergő a CHL-ben szereplő Quad City Mallardshoz igazolt, jövő hét pénteken indul útnak.

Az Érsekújvár centere az elmúlt időszakban a MOL Liga meghatározó alakjává nőtte ki magát. A legutóbbi szezonban 59 pontot szerzett 42 meccsen, s ezzel a teljesítménnyel visszaverekedte magát a világbajnoki keretbe is. Idén hét meccs után 14 pontnál jár, még két mérkőzést játszik jelenlegi alakulatában – írja a jegkorongblog.hu.

A CHL a negyedik legjobb tengerentúli bajnokság, Kóger Dániel is itt kezdte anno, majd egy évvel később az AHL-ben találta magát.

Nagy jövő áll Nagy előtt
Fotó: icehockey.hu

Nagy Gergő új együttesénél Terry Ruskowski a vezetőedző, a Mallards csarnoka pedig 9810 férőhelyes.

“Ez egy olyan lehetőség, amit ha kihagyok, örök életemben bántam volna. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, és meghatározó tagja lenni a csapatnak. Ahová megyek, az a csapat az NHL-es Minnesota Wild és az AHL-es Iowa Wild farmcsapata. Életem lehetősége, szeretném magamra felhívni a figyelmet. Izgatott vagyok és elszánt. Az a velem egykorú játékos, aki azt mondja, hogy ezt kihagyná, hazudik. Fejlődni szeretnék, és ez egy jó alkalom az előrelépéshez, sok kihívással, amelyeknek állok elébe. Köszönettel tartozom az érsekújvári vezetőknek, hogy megértették, milyen fontos nekem ez a lehetőség, és elengedtek szezon közben is” – nyilatkozott a magyar hokis a jegkorongblog.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik