Sport

Berki Krisztián: “Saját magamat kell legyőznöm”

berki krisztián (berki krisztián, )
berki krisztián (berki krisztián, )

A legjobb magyar tornász hétfőn és kedden is kettőt edzett, mielőtt szerdán reggel elindult volna a magyar válogatottal Antwerpenbe, ahol a jövő héten elkezdődik a torna világbajnokság.

Kösz, jól vagyok – válaszolta a legjobb magyar tornász, amikor arról kérdezte a felixpromotion.hu, hogy érzi magát a vb-felkészülés hajrájában.

Az utolsó tréningeken már remekül sikerültek a londoni olimpiai bajnok új, 7.0 kiinduló pontszámú gyakorlatai.

„Nem változtattunk az edzéseken a vébé közelsége miatt, ugyanúgy zajlottak, mintha itthon maradnánk, mintha lenne még időnk. Ez mindig így van, igazság szerint már csak ott, a helyszínen szoktunk egy kicsit visszavenni a lendületből – árulta el a felkészülés néhány kulisszatitkát a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő magyar lóspecialista. “Keményen dolgoztunk, de most, hogy már készen vannak a gyakorlatok, könnyebb csiszolni az apró hibákat – mentálisan és fizikailag is sokkal egyszerűbb, hiszen napról napra érzed a javulást.”

Október 4. és 13. között szurkolhatunk Berkiért
Fotó: MTI

Hozzátette, hogy egy gyakorlat kifinomításához nagyjából fél és egy év között időtartam szükséges.

„Mi most körülbelül fél évnél, de inkább négy hónapnál tartunk, viszont olyan jól haladunk a gyakorlattal a felkészülés utolsó fázisában, hogy nem idegeskedem. Ha ott vagyok a döntőben, úgyis látni fogom, látni fogjuk, hogy mire lesz szükség. Abban bízom, hogy amit az edzésen megcsináltam, arra képes leszek a versenyen is. Ha sikerül, elégedett leszek, hiszen mindkét gyakorlatom sokat ígérő…”  – kissé titokzatosan Kovács István tanítványa.

A tornász végezetül azt is elárulta, hogy az ellenfelek is erősítettek a gyakorlataikon, s mindenki megpróbálja majd kiadni magából a legjobbat Antwerpenben.

„Nehéz világbajnokság előtt állunk, itt lesznek a világ legjobb versenyzői, ha jól tudom, lovon száznyolcvan-kétszáz versenyző méreti meg magát. Ez amúgy engem feldob, mert annál jobb a verseny, minél több az ismeretlen ellenfél – mosolygott Berki, aki a legtöbb sportolóhoz hasonlóan nem különösebben örült, amikor az esélyekről kérdeztük: – Elsősorban saját magamat kell legyőznöm. Nyilván az ellenfeleim is erősek – elég csak a kínaiakat az ausztrálokat vagy a briteket említeni -, s lesznek köztük olyanok is, akikkel már rég találkoztam. De ha saját magamat legyőzöm, ha a gyakorlatomat jól bemutatom, én már elégedett leszek” – fejezte be hazánk kiválósága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik