Sport

Szávay Ágnes elmondta, kiben lát fantáziát

szávay ágnes (szávay ágnes)
szávay ágnes (szávay ágnes)

Széles mosollyal az arcán közlekedett a Magyar Olimpiai Bizottság hétfői ünnepségén a nemrég visszavonult teniszező.

Szávay Ágit is meghívták az ifjúsági olimpiai fesztiválokon kiemelkedőt nyújtó magyar fiatalok köszöntésére. A gerincsérülése miatt pályafutását 2012 augusztusában befejező teniszező azért is volt ott az egyik hegyvidéki étteremben, mert a MOB ott írta alá támogatói szerződését az egyik bócsai székhelyű festék- és vakolatgyárral, a Poli Farbe Kft.-vel.

Bócsa nincs messze Soltvadkerttől, innen származik Ági is, és a cég pályafutása elején nagy támogatást nyújtott neki.
Megkérdeztük a világranglista egykori 13. helyezettjét, hogy telnek mindennapjai.


Szávay Ági gyerekekkel foglalkozik
Fotó: MTI/archív

„Köszönöm, boldog vagyok, jól érzem magam. Legfőképpen gyerekekkel foglalkozom, egész nyáron táboroztattam, pici gyerekektől a nagyobbakig. Emellett sok apróság is van, amit építgetek, nagyjából minden a tenisszel kapcsolatos. Imádom a gyerekeket, szerencsére ők is szeretnek engem, úgy érzem, hogy megtaláltam magam” – mondta a Sport24-nek Szávay Ági, aki határon túli gyerekeket is táboroztatott, azt éppen odahaza, Soltvadkerten, de Zánkán is dolgozott az Erzsébet-program keretében.

Ági utalt a MOB új partnerének ügyvezető igazgatójára, Szabó Antalra is.

„Anti nekem egy különösen kedves ember, nélküle nem is lettem volna teniszező. Sokan nem tudják, de 8 és 13 éves korom között gyakorlatilag mindent ő fizetett nekem, ő indította el pályafutásomat”.

A tábor miatt két hetet egyhuzamban otthon, Soltvadkerten töltött Ági, mint mondta, erre hosszú évek óta nem volt példa.
Arra is kíváncsiak voltunk, ki az a fiatal tehetség ma hazánkban, aki sokra viheti a teniszben.

„Sok tehetséges fiatal van, talán Stollár Fanny és Gálfi Dalma az, akit kiemelhetnék. Bennük nagy potenciál van, TOP 100-as játékosok lehetnek a jövőben, ha ugyanúgy dolgoznak, ahogy eddig is” – jósolt Szávay Ági.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik