Sport

Az amerikai teniszsztárt megdöbbentették a magyarok

Tarics Sándor (tarics sándor, brad gilbert, kemény dénes, szabó bence, )
Tarics Sándor (tarics sándor, brad gilbert, kemény dénes, szabó bence, )

Brad Gilbert, az 1988-as szöuli olimpia bronzérmese, az 1990-ben ATP világranglista 4. helyezett amerikai teniszező volt Tarics Sándor születésnapi ünnepségének díszvendége. Az egykori kiváló játékos maga is elcsodálkozott milyen sikeres magyar sportolókkal került egy társaságba.

Szeptember 23-án, hétfőn ünnepelte 100. születésnapját Tarics Sándor, a világ leidősebb olimpiai bajnoka. Az 1936-os berlini olimpián aranyérmet nyert vízilabdázót kaliforniai otthonától alig néhány száz méterre egy családias hangulatú ünnepségen köszöntötte fel a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Szabó Bence főtitkár és Dr. Kemény Dénes.


Dr. Kemény Dénes, Tarics Sándor, Brad Gilbert és Szabó Bence.
Olimpiai bajnoki címek terén az amerikai tenisztár a leggyengébb láncszem

Forrás: mob.hu

Az ünnepség meglepetésvendége az olimpiai bronzérmes, egykori világranglista-negyedik teniszező, Brad Gilbert volt. Az amerikai sztár őszinte tisztelettel beszélt Tarics Sándorról, mint mondta, régóta ismeri őt, egy teniszklubba jártak.

Gilbert a beszámoló szerint csak kapkodta a fejét, amikor megtudta, milyen társaságba került, a rendkívül sikeres pólókapitány három olimpiai bajnok – Tarics Sándor és Szabó Bence mellett a kardcsapattal 1956-ban aranyérmes Magay Dániel is eljött az ünnepségre – előtt mondta el köszöntőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik