Sport

Lenullázták az Óriásokat, bajban a 49ers

eli manning (eli manning)
eli manning (eli manning)

Az NFL 3. játékhetén a New York Giants, a Pittsburgh Steelers és a San Francisco 49ers is vereséget szenvedett.

Még csak három hete tart az amerikaiftuball-liga (NFL), de az erőviszonyok már most teljesen felborultak: az élmezőnybe várt együttesek sorra szállítják a zakókat, míg a lesajnált klubok szárnyalnak, vagyis lehetetlen megjósolni, ki érhet majd oda a végelszámolásnál.

A forduló péntek hajnalban az 1/1-es, vagyis az előző szezon legrosszabb csapatának, a Kansas City Cheifsnek a meccsével kezdődött. Alex Smith irányító vezetésével a Főnökök simán elverték az Eaglest, így a Kansas már három győzelemnél tart a szezonban. Csakúgy, mint a Chicago Bears: a Medvék jóval erősebb játékerőt képviselnek, de így meglepetés, hogy a szeles város együttese hibátlanul áll.

A Bears vasárnap éjszaka egyébként pont azt a Meskó Zoltánt is foglalkoztató Pittsburgh Steelerst intézte el, mely eddig nem tudott még mérkőzést nyerni és 12 negyed alatt mindössze 42 pontot szereztek. Összehasonlításképp, a 3-0-val álló Seattle Seahawks csak a Jacksonville ellen hozott össze 45-öt.


Próbálkozik, egyelőre eredményesen
Fotó: AFP

Az elkapógondokkal küzdő New England Patriots kezd magára találni, bár Tom Brady statisztikái azt mutatják, hiába próbálkozik a háromszoros bajnok irányító, a célpontjai nem túl ügyesek, ennek ellenére már a harmadik sikerüket könyvelhették el a bostoniak.

Az idei szezon legnagyobb meglepetése az, hogy sem a New York Giants, sem a San Francisco 49ers nem tud tudásához méltóan játszani: az Óriásokat harmadszor fektették két vállra úgy, hogy Eli Manning nyolcadszor adta el a labdát, ezzel toronymagasan élen áll az NFL-ben.

A szurkolók is kezdik unni Manning gyenge játékát
Fotó: AFP

A 49ers az Indianapolis Colts ellen, hazai pályán maradt alul, mindössze egy touchdwont szerezve. A Frisco így hiába mosta le az első körben a Packerst, a Seahawks és a Colts ellen sem találták meg saját játékukat.

A játéknap legmókásabb jelenetét a Cleveland Browns szállította: a Minnesota Vikings ellen eljátszották, hogy mezőnygólra mennek, ám Spencer Lanning trükkös játékot húzva nem állította le a labdát a rúgónak, hanem Jordan Cameronhoz passzolt, aki toucdownt szerzett az akcióból.

Eredmények – NFL, 3. hét

Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs 16-26
Cincinnati Bengals–Green Bay Packers 34-30
Dallas Cowboys–St. Louis Rams 31-7
Tennessee Titans–San Diego Chargers 20-17
Minnesota Vikings–Cleveland Browns 27-31
New England Patriots–Tampa Bay Buccaneers 23-3
New Orleans Saints–Arizona Cardinals 31-7
Washington Redskins–Detroit Lions 20-27
Carolina Panthers–New York Giants 38-0
Baltimore Ravens–Houston Texans 30-9
Miami Dolphins–Atlanta Falcons 27-23
New York Jets–Buffalo Bills 27-20
San Francisco 49ers–Indianapolis Colts 7-27
Seattle Seahawks–Jacksonville Jaguars 45-17
Pittsburgh Steelers–Chicago Bears 23-40

Ajánlott videó

Olvasói sztorik