Sport

Babosnak egyesben sem ment

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Egy nappal azután, hogy kiesett párosban, Babos Tímea egyesben is búcsúzott a kínai Ningbóban zajló, 125 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A 20 éves soproni játékos a nyitókörben hétfőn a hetedik helyen rangsorolt Jaroszlava Svedovával találkozott, és csak 1-1-ig tartotta a lépést kazah riválisával, majd 29 perc alatt elbukta az első szettet. A folytatásban a világranglistán 105. magyar teniszező rögtön brékelőnyhöz jutott, és remek játékkal besöpörte a második felvonást. A döntő játszma azonban ismét a WTA-rangsorban 75. ellenfél fölényét hozta, aki végül 1 óra 50 perc alatt diadalmaskodott.

Babos az utóbbi időben sok időt töltött Svedovával a pályán: két hete, Taskentben megnyerték együtt a párosok versenyét, majd a kantoni páros nyolcaddöntőben már egymás ellen csatáztak, és a Babos-Govorcova duó győzött.

A magyar teniszező – aki párosban is kiesett – egyébként továbbra is a 105. helyen áll a női teniszezők világranglistáján, melyet Serena Williams vezet Victoria Azarenka és Maria Sarapova előtt.

Eredmény – ningbói tenisztorna, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Svedova (kazah, 7.)-Babos 6-1, 2-6, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik