Sport

Deák Bárdos elfogyott az erejével, ötödik lett

deák bárdos mihály (deák bárdos mihály, )
deák bárdos mihály (deák bárdos mihály, )

Deák Bárdos Mihály az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 120 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 38 éves magyar nehézsúlyú a helyosztón a kazah Nurmahan Tinalijev ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzésen hamar kiderült, hogy riválisa ezúttal jobb erőben van nála. A kazah már az első menetben 5-0-ás előnyre tett szert, miután rendre kiléptette a diósgyőri birkózót a szőnyegről, a második három percben pedig biztosan őrizte meg előnyét. A hatszoros magyar vb-ezüstérmes így az ötödik helyen végzett.

Deák Bárdos Mihály az utolsó magyar érdekeltje volt a vb-nek.

“Sajnálom, de erősebb volt az ellenfelem. Éppen azt beszéltük meg az edzőimmel, hogy az elején ne toljon ki gyorsan a szőnyegről, mégis sikerült neki” – mondta könnyeivel küszködve Deák Bárdos Mihály. “A jövőmről még nem döntöttem, alaposan át kell gondolnom, hogy mit tegyek. Az biztos, ha egyszer a visszavonulás mellett döntök, az végleges döntés lesz.”


Deák Bárdos Mihály elfáradt a végére
Fotó: MTI

A magyar különítmény hat éremmel zárta a hazai rendezésű világbajnokságot: Sastin Marianna aranyérmet nyert, míg a szabadfogású Veréb István (84 kg), Barka Emese (55 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg), Lőrincz Viktor (84 kg) és Kiss Balázs (96 kg) harmadik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik