Sport

Gyurta újra együtt készül edzőjével

szeles-sandor(650x433)(1).jpg (széles sándor, )
szeles-sandor(650x433)(1).jpg (széles sándor, )

Olimpiai bajnokunk ismét Széles Sándor kezei alatt edz.

A barcelonai világbajnokságon Gyurta 200 mellen világbajnoki címet szerzett, ám mindezt nem láthatta a helyszínen Széles, ugyanis hazaküldték őt egészségi állapotára hivatkozva.

Akkor Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke így nyilatkozott: “Lélekben itt van, szeretjük, becsüljük. Szabó Tünde főtitkár tájékoztatta a döntéséről, hazaküldte a kiváló edzőt, mert otthon van biztonságban. Nincs olyan állapotban, hogy kockáztassuk a jelenlétét, még ha boldogan ölelnénk is magunkhoz. A szokott nehézségek vannak vele kapcsolatban, ki kell gyógyítani”.


Széles és a Gyurta-testvérek
Fotó: MTI

Többen tudni vélték, Széles vélt, vagy valós alkoholproblémája állhat a dolog hátterében, de az edző cáfolta, hogy az esetnek köze lenne ehhez: “A Gyárfás Tamásnak átadott úgymond közvetett információ szerint a korlátot fogva, nehezen mentem fel a lépcsőn, de rossz lábbal, rossz csípővel is lehet nehezen menni és nekem csípőprotézisem van. Gyárfás Tamással nem is találkoztam, Szabó Tündét is csak ötven méterről láttam…”

A nyári pihenő után most minden visszatért a régi kerékvágásba, legalábbis úgy tűnik, ugyanis mester és tanítványa a Komjádi uszodában kezdte meg a felkészülést.

“A Világkupa-viadalokra készülünk Danival, szeretné kipróbálni magát ebben a sorozatban is. Hála Istennek már sokkal jobban érzem magam, szépen felépültem. Utólag visszagondolva, lehet, hogy ki sem kellett volna utaznom Barcelonába, de a szeretteim rábeszéltek. Akkor nem voltam túl jó egészségi állapotban, a versenyeket persze bírtam volna, de ha történik valami, és kórházba kerülök, akkor mégiscsak az a jobb, ha hazai környezetben a saját orvosom gyógyít. Ezen azonban már túl vagyunk, a rövid nyári szünet után visszatértem a medence partjára, és két hete Dani is csatlakozott hozzánk. Remélem, sikeresen folytatjuk a versenyszezont” – mondta Széles Sándor a Blikknek.

Fotó: MTI

Gyurta Dániel a napokban nem tudott sokat edzeni, hiszen Párizsba szólította a kötelesség: a Nemzetközi Fair Play Bizottságtól vett át egy diplomát sportszerű cselekedetéért, ugyanis az ötkarikás játékok után átadta aranyérme másolatát elhunyt norvég riválisa, Alexander Dale Oen családjának.

“Jó volt újra edzésbe állni a rövid pihenő után. Nem hozott változást a nyár, s a következő hetek sem tartogatnak meglepetéseket, hiszen tizenöt éve dolgozom ezzel a stábbal, Sanyi bá’ vezetésével. Keményen készülök, szeretnék minél jobb eredményeket elérni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik