Sport

Nem marad el a 2014-es hoki-vb

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke bejelentette, hogy továbbra is minden évben megrendezik a világbajnokságot, nincs szó arról, hogy a téli olimpia évében szünet lenne.

A svájci sportdiplomata az IIHF portugáliai kongresszusán elmondta, azért is tartják jó ötletnek, hogy az olimpiai évben is legyen vb, mert így több fiatal kaphat lehetőséget a bizonyításra nemzetközi szinten. Hozzátette: nem lesz létszámmódosítás, marad a 16 csapatos lebonyolítás, akárcsak az időpont, vagyis minden esztendő májusa.

René Fasel elmondta: 2014-ben is lesz hoki-vb
Fotó: MTI

Amint az IIHF közleményében olvasható: Fasel kitért arra, hogy a 2014/15-ös idényben szeretnék újjáéleszteni az európai klubok kupáját, bevonva a legerősebb bajnokságok legerősebb csapatait a versengésbe.

Az IIHF elnöke köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak, hogy az Észak-Amerikában játszó profik ott lehessenek a februári szocsi téli olimpián. Egyben hangsúlyozta: a 2018-as pjongcsangi ötkarikás játékok kapcsán minél előbb, lehetőleg röviddel a szocsi olimpia után meg kell kezdeni a tárgyalásokat az NHL-es vezetőkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik