Sport

Megállíthatatlanok az Acélbikák

Dab Docler, Ferencváros (dab.docler, ferencváros, )
Dab Docler, Ferencváros (dab.docler, ferencváros, )

A Dab.Docler újfent nyert és továbbra is vezeti a MOL Ligát. A Csíkszereda otthon javította ki legutóbbi botlását, az UTE továbbra is döcög.

Péntek este három mérkőzést rendeztek a MOL Ligában, legkorábban az erdélyi csapat lépett jégre az Érsekújvár ellen.

A csíkszeredaiak meglepő magabiztossággal uralták a mérkőzést és bár az első harmadban nem született találat, a második menetre beindult a gépezet és négyet vágtak az eddig mindig pontot szerző érsekújváriaknak. A vendégeknek már csak egy becsületgólra futotta a végén.

Az est második mérkőzésén a Miskolci Jegesmedvék fogadták az ezidáig még pontot sem szerző lila-fehéreket. Ehhez képest a vendégek nem ijedtek meg és a vezetést is megszerezték Németh Péter révén, aki korábban a tengerentúlon is járt már próbajátékon. Azonban a Jegesmedvék egyenlíteni tudtak a harmadik harmadban.

Ezután több gól már nem esett a rendes játékidőben, ezért hosszabbítás következett. Itt már a hazaiak domináltak és Jordan Knox első miskolci góljával eldöntötték a mérkőzést.

A Ferencváros jól tartotta magát az első harmadban
Fotó: MTI

A pénteki nap utolsó meccsén a Ferencváros a dunaújvárosiakat fogadta. A Fradi a tavalyi szezonban a kiesésért küzdött, míg a Dab.Docler bajnok volt. A játékon azonban mindez nem látszott, az FTC jól kezdett az első harmadban és bár először kaptak egy gólt, de arra hamar válaszoltak is, Ojanen kontratámadásból értékesítette a helyzetét. Aztán kiderült, hogy a zöld-fehérek csak akkor tudnak lépést tartani az Acélbikákkal, ha egyenlő a létszámban vannak a pályán. Az első húsz perc után 1-2-vel mentek pihenni.

A második harmadban már átvették az irányítást a vendégek és még két gólt rámoltak be a hazaiak kapujába, míg a Ferencváros egyet sem. Az utolsó húsz percre visszavettek a dunaújvárosiak biztos vezetés tudatában, de későn ébredt a Fradi és már csak egy gólra futotta tőlük a végjátékban. Az Acélbikák továbbra is vezetik a tabellát, utoljára szeptember elején kaptak ki.

Eredmények – MOL Liga

HSC Csíkszereda – Érsekújvár 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Miskolc – UTE 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) hosszabbítás után
Ferencváros – Dab.Docler 2-4 (1-2, 0-2, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik