Sport

Megvan a második magyar érem a birkózó-vb-n

Barka Emese kékben (barka emese, )
Barka Emese kékben (barka emese, )

Barka Emese bronzérmet nyert a nők 55 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság negyedik versenynapján.

Az idei Európa-bajnokságon is harmadik helyezést elérő Barka Emese a bolgár Mimi Hrisztovával vívta a helyosztót, és egészen kiváló teljesítménnyel, még az első három perc lejárta előtt tussal győzött ellene.

Nagyon boldog vagyok. A kiválóan sikerült felkészülésnek köszönhetően egész nap jól ment a birkózás, a közönség nagyon felspanolt és a végén feltettem a pontot az i-re. A célom az volt, hogy koncentráltan és jól birkózzak, ez összejött. Az idei eredmények alapján tudtuk, hogy ez elég lehet az éremszerzéshez. Mondhatni, hogy elégedett vagyok, de lesz ez még jobb is” – mondta Barka Emese, hozzátéve, hogy úgy érzi, beérett és mostantól számolni kell vele a világversenyeken.

Hazai bronzöröm
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A Vasas kétszeres Eb-harmadik birkózója pályafutása első világbajnoki érmét szerezte meg, ő a magyar csapat második érmese ezen a vb-n. Kedden Veréb István állhatott fel a dobogó legalsó fokára a szabadfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában.

A csütörtöki éremcsatározások során Sastin Marianna az 59 kilogrammosok döntőjében lép szőnyegre a szintén bolgár Tajbe Juszein ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik