Sport

Kártyaolvasással nyert milliárdokat a pókerprofi

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

Az amerikai pókerprofi, Phil Ivey beismerte, hogy kártyaolvasással nyert tavaly augusztusban 7,8 millió fontot, nagyjából 2,7 milliárd forintot a londoni Crockfords kaszinóban.

Már több mint egy éve húzódik az ügy Phil Ivey és a londoni Crockfords kaszinó között, amely csalással vádolja a játékost, aki bár elismerte, hogy kártyaolvasással tett szert a 7,8 millió fontos nyereményére, azért beperelte a kaszinót – írja egy magyar szerencsejátékos oldal.

Tavaly augusztusban tért be a szerencsejáték szenvedélyéről is ismert amerikai profi zsugás, Phil Ivey a londoni elit kaszinóba, a Crockfordsba, hogy punto banco-t játsszon.

Elkísérte őt egy kínai származású hölgy is, akit már jó pár kaszinóból kitiltottak, és többször meggyanúsították csalással. Ivey ennek ellenére vele kezdett el játszani, 50 ezer fontos alaptétben, míg el nem érkeztek ahhoz a paklihoz, mely meghozta szerencséjét.

Ivey ekkor kérte, hogy a tétet emeljék 150 ezer fontra, amibe a kaszinó készségesen bele is ment.

Ez az engedékenység végül 7,8 millió fontjába került (volna) London egyik legrégebbi kaszinójának, mely azonban megtagadta a fizetést Ivey-nak, amikor az távozni szándékozott.

Az ügyet végül kivizsgálta a kaszinó, ami a felvételek alapján csalással vádolta meg Ivey-t, és visszatartotta a nyereményt. Az amerikai kártyás végül beperelte a kaszinót, egyúttal elismerte, hogy kártyaolvasást alkalmazott játék közben.

Ezt viszont a kaszinó hibájának véli, ugyanis a kártyaolvasás csak a rosszul nyomtatott paklik esetében lehetséges, ő pedig csak kihasználta az alkalmat, és lecsapott a nagy pénzre.

Mindenesetre a felek azóta sem tudtak megegyezni, így a bíróságon folytatják majd valamikor még az év vége előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik