Sport

Újra világranglistás helyen profi ökölvívóink

Kelemen Balázs a legfrissebb WBO világranglistán már a 10. helyen áll, míg Bedák Zsolt a 15. pozícióban debütált ugyanennél a szervezetnél, ahol Európa-bajnoki övet is szerzett.

Kelemen Balázs a 18. meccsén megszerezte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális övét, mely után azonnal a 12. helyen nyitott a szervezet ranglistáján.


Bedák a 2010-es vesztes WBO világbajnoki címmeccse után próbálja újra felépíteni karrierjét
Fotó: Felix Promotion

A kispehelysúly hazai egyeduralkodója, Bedák Zsolt az év elején tért vissza egy hosszabb kihagyás után, azóta mind a négy meccsét megnyerte.  A harmadik győzelme után a menedzsment elérte, hogy az EBU már a 7. helyen rangsorolja. Legutóbbi győzelmével azonban már sikerült visszakerülnie a WBO ranglistájára, méghozzá a 15. helyre.

Rácz Félix, a Ferobox egyik tulajdonosa,  elégedetten nyilatkozott. „Nagyon örülök, hogy közel egy év aktivitás után ilyen kézzelfogható eredményeket tudtunk produkálni” – utalt arra a menedzser, hogy idén márciusban rendezték Bedáknak a „visszatérő” gálát.

„Reményeink szerint Kelemenhez és Bedákhoz rövidesen csatlakozik Máté Ádám és Lődi Tamás is, akik a WBO Europe övekért lépnek szorítóba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik