Sport

Nekimennek a németek csúcsának a magyarok

evezes(960x640).jpg (Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence )
evezes(960x640).jpg (Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence )

Több mint 263 kilométer 24 óra alatt! Erre vállalkozik három magyar evezős szeptember utolsó hétvégéjén, a Dunán.

A Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence összeállítású trió a német DRUM evezős egylet 2003-ban felállított Guinness-rekordját próbálja megdönteni szeptember 28-án és 29-én. A rekordkísérletre a Tass-MEC elnevezésű hosszú távú evezős verseny keretein belül kerül sor, ahol a Tass – Soroksár 52,8 kilométeres távolságot legalább ötször kell megtennie a magyar legénységnek – vagyis Tasstól indulva a Kis-Duna budapesti szakaszán ér véget a táv.


Ketten eveznek, egy diktálja a tempót, miközben pihen
Forrás: sport24

A kísérletnek a csapat egy kielboattal vág neki. A háromfős legénységből egyszerre csak két ember evez, a harmadik a kormányos feladatokat látja el, félóránként pedig cserélnek. 24 órát evezni egyfolytában persze mind fizikálisan, mind lelkileg komoly erőpróba, ezért nem akármilyen kihívásnak néznek elébe a versenyzők.

“A Guinness World Records-szal természetesen megkötöttük a hivatalos megállapodást, a hitelesítést pedig a Magyar Evezős Szövetség nemzetközi versenybírói végzik majd. Optimizmusra ad okot, hogy a gárda idén a Budapest-Baja regatta 165 kilométeres távját 10 óra 32 perc alatt teljesítette, amivel megszerezte az abszolút győzelmet. Ha ehhez hasonló tempót tudnak diktálni a jövő hétvégén is, akkor a németek rekordját könnyen átadhatják a múltnak” – nyilatkozták a versenyzők a digisport.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik