Sport

Michelisz dobogóért megy Japánba

Michelisz-Norbert(210x140)(1).jpg (michelisz norbert, )
Michelisz-Norbert(210x140)(1).jpg (michelisz norbert, )

A magyar autóversenyzőnek eddig nem ment túl jól Szuzukában, de a hétvégén megtörné a rossz sorozatát.

A FIA Túraautó-világbajnokság két héttel az amerikai forduló után Japánba látogat. A Forma-1-es közvetítésekből jól ismert szuzukai aszfaltcsík rövidített, 2243 méter hosszú verzióján mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Ez lesz a 12 állomásos világbajnoki sorozat utolsó ázsiai állomása.

Michelisz Norbert Szuzukában eddig nem járt szerencsével és ez idáig nem tudott maradandót alkotni a felkelő nap országában. Azonban a Honda – amellyel az idei évben Michelisz öt dobogós helyezést szerzett – hazai pályáján mindenképp kiugró eredményt vár el a versenyzőitől.


Michelisz Norbert az összetettben a nyolcadik
Fotó: MTI

„Az elmúlt 2 évben sajnos rosszul sikerültek a futamok itt, de bízom benne, hogy idén ránk mosolyog majd a szerencse. Egyébként nagyon szeretem Japánt, és bízom benne, hogy a Honda számara hazai futamon ismét jó eséllyel pályázhatok dobogós helyezésre, de azt is tudom, hogy nehéz dolgunk lesz, ugyanis a büntetősúlyokat tekintve nagy hátrányban leszünk két márkához képest: ez a SEAT és a BMW” – mondta Michelisz Norbert a versenyhétvége előtt.

A világbajnoki pontversenyt Yvan Müller vezeti 343 ponttal, 144 egység a fórja Gabriele Tarquinivel szemben. Előnyének köszönhetően már Japánban megszerezheti negyedik világbajnoki címét.

Nagy harc várható azonban a dobogó második és harmadik helyének megszerzésért, hiszen mindössze 39 pont a különbség a jelenlegi második helyen lévő olasz Tarquini és az ötödik Chilton között. Michelisz Norbert 126 pontot szerzett eddig és a pontverseny 8. helyén áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik