Sport

Csabai Edvin az MKKSZ új szakmai igazgatója

kajak-kenu(960x640)(1).jpg (kajak, kenu, )
kajak-kenu(960x640)(1).jpg (kajak, kenu, )

A versenyzőként 17-szeres maratoni világbajnok kenus, a sportág örökös bajnoka Csabai Edvin lett az új szakmai igazgatója a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek.

Hivatalosan október elején áll majd munkába a szakember, a mögötte felálló szakmai csapat összetételéről pedig jövő csütörtökön dönt a sportág elnöksége.
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége nagy többséggel bizalmat szavazott Csabai Edvinnek. A mindenkori szakmai igazgató a tavaszi közgyűlés döntése értelmében a jövőben nemcsak a versenysportért, hanem az összes szakágért felelős lesz. Ezáltal ő felel majd a teljes kajak-kenu sportág működéséért, fejlesztésének tervezéséért és az általa kidolgozott koncepciók végrehajtásának irányításáért is – írja a kajakkenusport.hu.

Csabai Edvin az MKKSZ új szakmai igazgatója
Fotó: MTI

„Nagyon köszönöm az elnökség bizalmát. Örülök, hogy konszenzus alakult ki a személyem körül és az elnökség támogatta a kinevezésemet. Mondanom sem kell, nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas kihívás a szakmai igazgatói kinevezés” – nyilatkozott az újonnan megválasztott szakmai igazgató, Csabai Edvin, majd hozzátette, hogy csapatmunkában gondolkodik. “A pályázatomban szerepelt, hogy a két jelenlegi kapitányra, Storcz Botondra és Hüttner Csabára, valamint Weisz Róbertre számítok a csapatomban, nyilvánvaló, hogy a következő néhány napban velük további egyeztetéseket fogok kezdeményezni.”

Csabai Edvint Dr. Ábrahám Attila főtitkár és Schmidt Gábor szakmai alelnök közös javaslata alapján választotta meg az elnökség szakmai igazgatónak Csabai Edvint.

„Az biztos, hogy a jelöltnek nehéz volt mindkettőnknek megfelelnie” – mondja Ábrahám Attila. “Gábor szakmai munkát vezető alelnökként elsősorban olyan jelöltet keresett, aki biztosítja a sportág eredményességét, én pedig főtitkárként olyat, aki emellett tervezési, adminisztrációs szempontokból is segíti a szövetség működését. Úgy gondolom, hogy ideális kompromisszumot kötöttünk, Edvin évtizedekig belülről látta át a versenysport működését, az utóbbi 2 évben pedig szakág vezetőként megismerte a szabadidősport világát is.”

Schmidt Gábor is megerősítette, hogy olyan szakmai igazgatót választott meg az elnökség, aki tovább tudja növelni a kajak-kenu társadalmi beágyazottságát, valamint képes konszenzust teremteni a felnőtt versenysport és az utánpótlás nevelés, az olimpiai szakágak és a szabadidősport között is.

„Ebből is látszik, nem arról van szó, hogy a sikeres kapitányokat akarta a sportág leváltani” – mondta Schmidt Gábor. “A szövetségi kapitányi poszt a tavasszal elfogadott új alapszabály értelmében megszűnik, ám a leköszönő kapitányoknak vezetőedzőként helye lehet az új rendszerben is, amennyiben az elnökség elfogadja a szakmai igazgató javaslatát.”

Az új szakmai igazgatójának megbízatása az olimpiai ciklus végéig, 2016 decemberéig szól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik