Sport

TOP 5: ejtőernyős a focimeccsen, hangrobbanás az USA-ban

Számos vicces és elismerésre méltó esemény történt a sport világában a hétvégén. Ezekből szemezgettünk.

Mostani visszatekintőnket egy keserédes történettel kezdjük: Ricardo Kaká, az AC Milan brazilja négy esztendő után tért vissza a lombard együtteshez. A karmester első mérkőzése azonban nem sikerült túl jól, a Torino ellen 2-2-re végződött szombati bajnokin ugyanis a 70. percben le kellett hozni sérülés miatt – elszakadt a combizma. Hétfőn kiderült, várhatóan egy hónapig nem játszik, azonban igen gáláns felajánlást tett:

„Semmi mást nem várok a Milantól addig, míg bevethető nem leszek, mint szeretet és támogatást. Úgy döntöttem, hogy lemondok a fizetésemről, amíg vissza nem térek.”

Persze a brazilnak minden bizonnyal így sem lesznek megélhetési problémái, de azért így is megsüvegelendő a középpályás felajánlása.

Videó – Kaká gesztusa olaszul (angol felirattal):

A softball a baseball azon verziója, amelyet nagyobb labdával és kisebb pályán játszanak, valamint a dobásban van egy „kis” eltérés: alulról kell elengedni a labdát. Sok mindenben ugyanakkor közös a két sport, ezek közül az egyik a tömegverekedés a pálya közepén.

Az alábbi videóról nem sok minden derült ki, első blikkre kissé pocakos, amatőr játékosok játszhattak valami alacsonyabb bajnokságban. Az egyik catcher (elkapó) aztán felpörgette az eseményeket, ugyanis egyszer csak hergelni kezdte a rivális játékosokat, akik ezt láthatóan rossz néven vették. Előbb kialakult egy kis lökdösődés, majd pár pofon is elcsattant. Feltételezhetően a folytatásban a korábbinál paprikásabb volt a hangulat.

Videó – Tömgebunyó a softball meccsen:

Még maradunk egy kicsit az USA-ban, ugyanis a Seattle Seahawks szurkolói, a híres 12th man (12. ember) rekorddöntésre készült a San Francisco 49ers elleni ütközet alkalmával az NFL-ben. A drukkerek a leghangosabb szurkolás csúcsát akarták tövább javítani, amelyet még 2011-ben a Galatasaray drukkerei állítottak fel 131,76 decibellel.

Nos, a törökök rekordja már a múlté: előbb egy 131,9 decibeles hangorkánnal sikerült ezt megdönteni, majd a harmadik negyedben sikerült egy 136,6 decibeles üvöltést produkálni. Nem semmi!

Videó – Világrekord üvöltés Seattle-ben:

A Ferencváros szombaton este fontos három pontot szerzett Pápán, a zöld-fehér focicsapat 2-0-ra nyert és mivel a Debrecen legyőzte a Videotont, az FTC mindössze egy egységre van az első helytől. A találkozót követően a két csapat trénere nyilatkozott a Sport Televízió kameráinak, Ricardo Moniz, a fővárosiak holland vezetőedzője ráadásul magyarul közölte, hogy „uraltuk a mérkőzést”. Na meg, hogy nem lőtték be időben a második találatot.

Videó – Ricardo Moniz magyarul beszélt:

Végezetül pedig Anglia. Meccsre rohanó szurkolókat már sokszor láttunk, ám olyat, aki az égből pottyant le nem sokat. Egy alacsonyabb osztályú angol bajnokin, melyen a Salisbury City és a Chester FC mérkőzött meg egymással már mindenki a lefújást várta, amikor egy ejtőernyős landolt a pályán, párperces szünetet előidézve. A BBC-nek később elmondta, egyszerűen így jött ki a lépés. Mindenesetre a közel ezer szurkolónak nagyon tetszett a magánkakció.

Videó – Ejtőernyős landolt a focipályán:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik