Sport

„Soha rosszabb évet a magyar autósportnak”

gyulay-zsolt(960x640).jpg (gyulay zsolt, )
gyulay-zsolt(960x640).jpg (gyulay zsolt, )

Kárai Tamás és Szabó Krisztián is Európa-bajnok lett autókrosszban. Gyulay Zsolt rendkívül elégedett az utóbbi idők eredményeivel.

Hatalmas bravúrt hajtottak végre a magyar autókrossz versenyzők a 2013-as Európa-bajnokság utolsó előtti viadalán. A Franciaországban, Saint Igny de Vers versenypályáján megrendezett futamon a magyar élversenyzők ragyogóan szerepeltek, ugyanis mind Kárai Tamás, mind pedig Szabó Krisztián megnyerte az összetett Európa-bajnoki címet: előbbi az első, utóbbi a negyedik helyen zárta futamát.

Ezzel az utolsó versenytől függetlenül felülhettek Európa trónjára, és az olaszországi futamon már csak az lesz a céljuk, hogy Magyarország megőrizze a második pozícióját a Nemzetek Kupájában.

„Nagyon boldog voltam, amikor elsőként értem célba. El sem hiszem még egyelőre, hogy az Európa-bajnoki cím is megvan már ezzel a győzelemmel. Rengeteg munka, küzdelem és persze akaraterő van benne ebben az eredményben. Köszönöm a szerelőimnek, hogy minden egyes versenyre a legjobb autót készítik fel nekem. Ismét Európa-bajnok ez a csapat, és ismét megérdemeltük. Köszönöm mindenkinek, aki szorított értem” – mondta az immáron kétszeres Európa-bajnok Kárai, aki a Touring autókrossz kategóriában versenyez. Legutóbb 2011-ben ért a csúcsra.

„Ez komoly volt, de a lényeg, hogy a vége nagyon jól sikerült megint, és meglett az Eb-cím, amiért annyit dolgoztunk a csapattal, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az meg csak hab a tortán, hogy Kárai Tomi is velem egy napon ünnepelhet. Ketten járunk a magyarok közül Eb-re, és most mindketten Európa-bajnokok lettünk, ez egyszerűen hihetetlen! A Nemzetek Kupájában is szinte biztos már a 2. helyünk. Remélem, odahaza is sokan örülnek a sikerünknek, köszönöm mindenkinek az egész éves biztatást” – ezek már a Buggy 1600-as kategóriában induló Szabó örömszavai. Ő korábban a juniorok között volt kétszer Európa-bajnok.

“Nincs rá jobb szó, fantasztikus eredmény, amit Tamás és Krisztián elért ebben az esztendőben. Amit ez a két sportoló és a mögöttük dolgozó két, minden áldozatra kész stáb produkált, arról csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni, valamennyien igazi példaképei a magyar autósportnak” – idézte az MNASZ hétfői közleménye Gyulay Zsoltot.

Az elnök kiemelte az autósport más kategóriáiban rendre jó eredményeket produkáló versenyzők, így Michelisz Norbert (túraautó-világbajnokság), Kiss Pál Tamás (Auto GP), Kiss Norbert és Major Benedek (kamion Eb), illetve a Bessenyey Zoltán, Nyírfás Julianna (rali Eb) duó eredményeit is.

“Soha rosszabb évet a magyar autósportnak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik