floyd mayweather jr. (floyd mayweather jr., )
Sport

Mr. Money zsebre vágta a bajnoki címet

Az amerikai Floyd Mayweather többségi pontozással legyőzte a mexikói Saúl Álvarezt Las Vegasban, és ezzel megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki és a Boksz Világszövetség (WBA) szuperbajnoki övét.

A szabadsúlyú – azaz a váltó- és nagyváltósúly közötti – csatát hatalmas várakozás előzte meg, hiszen két veretlen ökölvívó csapott össze. A 12 menet nagy részében Mayweather volt fölényben, de voltak a meccsnek olyan szakaszai is, amikor a címvédő nagyon agresszíven támadott.

Két pontozónál az amerikai (117-111 és 116-112) nyert, egynél pedig döntetlen (114-114) született, így végül Mayweathert hirdették ki győztesnek.


Sima volt
Fotó: AFP

Meg nem erősített hírek szerint Mayweather a győzelméért 41,5 millió dollárt kapott, így minden idők “leggazdagabb csatájában” bizonyult jobbnak, míg Álvarez 5 millió dollárt tehetett zsebre. 

A 36 éves Mayweathernek ez volt a 45. mérkőzése, és változatlanul hibátlan a mérlege. A 23 esztendős Álvarez 42-szer nyert, volt egy döntetlenje, és most kapott ki először.

A gála másik meccsén az amerikai Danny Garcia megvédte a WBC és WBA kisváltósúlyú világbajnoki címét, miután egyhangú pontozással legyőzte az argentin Lucas Matthyssét.

Ajánlott videó