Sport

A Ferencváros indulhat a BL-ben

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

A női kézilabda Bajnokok Ligája-selejtező fináléjában a Fradi az Érddel csapott össze.

Tomoriék a BL-főtáblán folytathatják
Fotó: MTI

Vasárnap délután rendezték a BL-selejtező fináléját a Népligetben. Két magyar csapatért izgulhattunk: a Ferencváros az Érd ellen játszott

Az első játékrészben kisebb-nagyobb meglepetésre folyamatosan az Érd vezetett, és az előnyt meg is tudta tartani Szabó Edina együttese a félidőig. A Fradi gyengén védekezett és a támadójátékuk is csak döcögött, miközben az esélytelen nyugalmával kézilabdázó érdiek sorra dobálták a gólokat.

A háromgólos előnyt a második félidő elején négy gólra növelte az Érd, ám ezt követően rövidzárlat következett be a csapatnál. A Ferencváros folyamatosan zárkózott fel, majd átvette a vezetést, s végül hét góllal győzni is tudott a fővárosi alakulat.

A zöld-fehérek ezzel a sikerrel a BL-főtáblán folytathatják szereplésüket.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező

FTC-Rail Cargo Hungaria – Érd 31-24 (13-16)

56-60. PERC: Kozmetikál az eredményen az Érd, már 30-23 az állás, sőt Kovács találatával már csak hat gólos a vendégek hátránya. Szucsánszky szerzi a találkozó utolsó gólját, 31-24 a vége, a Ferencváros indulhat a BL-ben.

51-55. PERC: Zácsik keze sült el ezúttal (25-20), amire Koren gólja az érdiek replikája (25-21). Szamoránszky is betalál, könnyedén jönnek már a ferencvárosi gólok (26-21). Elkészültek erejükkel a vendégek, Zácsik újabb bombája pedig 27-21-es játékállást eredményez. Előbb Pena, majd Steinbach, végül Cifra dob a hálóba, már 30-21 áll az eredményjelzőn.

46-50. PERC: Tomori közbelő: 22-19. Schatzl találatával életben tartja magát az Érd (22-20), de Zácsik góljával visszaállt a háromgólos differencia (23-20). Kovacsitz a szélről dob a kapuba, kezd eldőlni a mérkőzés (24-20).

41-45. PERC: Schatzl kiállításával először került emberelőnybe a zöld-fehér gárda és 11-11 után 19-19-nél döntetlen újra az állás. Immáron vezet is a Fradi, Szucsánszky módosította 20-19-re az állást. Nagyon nem megy az Érdnek, Tomori góljával már két góllal megy a fővárosi csapat (21-19).

36-40. PERC: Triscsuk hosszú ápolását követően Szabó Edina kért időt, majd Tomori góljára Klivinyi válaszolt (16-18). Szamoránszky lőtte a meccs első beállós gólját (17-18). Immár sokadszorra jutott emberelőnyhöz az Érd, ami most sem maradt kihasználatlanul: Koren a szélről volt eredményes (17-19). Nem habozott a Fradi hátrányban sem: Szarka egy gólra hozta fel a csapatát (18-19).

31-35. PERC: Koren góljával indul a második játékrész, 13-17 az Érdnek. Majd három percet kellett várni a Fradi válaszára, Tomori talált be (14-17), majd pár másodperccel később Szarka két gólra zárkóztatja fel a fővárosiakat (15-17).

Kicsit meghökkentő, de három góllal vezet az Érd a szünetben. A Fradi pontatlanul és kapkodóan játszik, miközben a vendégek az esélytelenek nyugalmával dobálják a gólokat.

26-30. PERC: Először három gólos a különbség a meccsen: Kisfaludy váltott gólra egy kipattanót (11-14). Tomori a következő támadásból csökkentette a házigazdák hátrányát (12-14), de a vendég időkérést követően Klivinyi tört be a falon és magabiztosan lőtte ki a bal felsőt (12-15). Másfél perccel a játékrész vége előtt Steinbach-ot állította ki két percre a bíró, mégis a Fradi volt eredményes emberhátrányban (13-15). A félidő utolsó találatát pár másodperccel a dudaszó előtt az érdiek szerezték, így 13-16-os játékállásnál vonulhattak pihenőre az együttesek.

21-25. PERC: Emberelőnyből jön az újabb érdi találat: Kriscsuk dobott a jobb alsóba (9-11). Steinbach színt vitt az FTC játékába, ezúttal átlövésből szerzett gólt (10-11). Pena ezt követően egyenlített (11-11), ám Kovács Anna gólja újfent érdi vezetést eredményez (11-12). Wolf továbbra sem hibáz hétméteresből (11-13), ráadásul Penát kiküldték két percre a játékvezetők.

16-20. PERC: Kovács hatalmas bombájával 6-7-re módosul az állás, Elek Gábor pedig időt is kért gyorsan. Egyelőre nem hatottak a vezetőedző szavai: Wolf újabb büntetőjével ismét két gól a differencia (6-8). A most beállt Steinbach korrigált az eredményen (7-8) majd Tomori egy ritmusváltást követően tüzelt a kapuba (8-8). Nem kellett sokat várni az újabb Fradi gólra: Steinbach másodszor volt eredményes, már a zöld-fehéreknél az előny (9-8). Klivinyi remek lövőátlaggal rendelkezik, már négy gólnál jár (9-9). Egy ellentámadást követően ismét magához ragadta az előnyt az Érd (9-10).

11-15. PERC: Újra döntetlen az állás, Tomori talált be (5-5). Fordíthatott volna a Ferencváros, de ismét az Érd vezet, Klivinyi lőtt hatalmas gólt (5-6). Nem sokáig tartott az érdi öröm, szerencsés góllal jön fel ismét a budapesti alakulat (6-6).

6-10. PERC: Wolf büntetőből egyenlít (1-1). Zácsik ismét átlövésből volt eredményes, újra ferencvárosi előny (2-1), de gyorsan jött az érdi válasz (2-2). Elkezdtek potyogni a gólok: fordított az Érd (2-3), majd Kovacsitz egalizált (3-3), a következő támadásból pedig Klivinyi volt eredményes (3-4). A kilencedik perc közepén járva már 3-5-re vezet az Érd, de nem sokáig, Kovacsitz találatával zárkoznak a fővárosiak (4-5).

1-5. PERC: A fehér mezben játszó Fradi kezdte a meccset. Az első gólra egészen a harmadik perc elejéig kellet várni, Zácsik ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta (1-0). Az Érd nem kezdett jól támadásban, de a Fradi sem ontja a gólokat. Öt perc eltelt.

A horvát Lokomotiva Zagreb végzett a harmadik helyen, miután a kora délutáni helyosztón legyőzte a svájci Zugot.

Előzetes: A tegnapi elődöntőket követően kiderült, hogy a svájci Zugot legyőző Érd és a horvát Lokomotiv Zagrebet kiejtő Ferencváros mérkőzhet meg egymással a BL főtáblára kerülésért.

A népligeti fináléban a zöld-fehérek az esélyesebbek, de egy döntőben minden megeshet. Kiélezett küzdelemre lehet számítani, és biztos, hogy az érdiek nem adják majd könnyen magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik