Sport

Babos-bravúr: idén ötödször tornagyőztes

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A magyar teniszező a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán megnyerte a Taskentben rendezett, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyét.

Bravó Timi!
Fotó: MTI

Az első helyen kiemelt Babosék a szombati döntőben két szettben győzték le a másodikként rangsorolt Olga Govorcova, Mandy Minella fehérorosz, luxemburgi párost. A találkozó 1 óra 4 percig tartott, a magyar-kazah duó játszmaveszteség nélkül nyerte meg a versenyt, s ez volt a soproni játékos idei ötödik tornagyőzelme párosban.

Babos idén a hatodik fináléját vívta párosban: legutóbb augusztus elején, a holland Michaella Krajicekkel a szucsoui tornán diadalmaskodott, korábban éppen Minella oldalán Bogotában és Marrákesben, a japán Date-Krumm Kimikóval pedig Monterreyben győzött, míg Hobartban elvesztették a döntőt Minellával.

“Nagyon boldog vagyok a mai teniszemmel! Végig jól játszottam, jól ritörnöztem, élveztem a meccset. Jó lenne még párszor együtt játszani Szlavával, jól működött a párosunk! Holnap este irány Kína, új hét, új verseny, új lehetőség” – nyilatkozta Babos.

Eredmény – taskenti tenisztorna, páros, döntő

Babos, Svedova (magyar, kazah, 1.) – Govorcova, Minella (fehérorosz, luxemburgi, 2.) 6-3, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik