Sport

Íme a meccs, amire 400 ezer forint egy jegy

mayweather, alvarez (floyd mayweather, saul alvarez)
mayweather, alvarez (floyd mayweather, saul alvarez)

A szervezők várakozása szerint mintegy kétmillió amerikai háztartás fizet majd azért a kábeltévés közvetítésért, amelynek csúcspontjaként összecsap Floyd Mayweather Jr. és Saúl Álvarez.

Szombat este összeméri egymással erejét a súlycsoporttól független abszolút ranglistán számos szakértő által az első helyre sorolt amerikai “Money” Mayweather Jr. és a nagyváltósúly mexikói világbajnoka, a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) övét birtokló Álvarez.

Aki HD-minőségben akarja nézni a profi ökölvívás egyik idei csúcsmeccsét, annak csaknem 75 dollárt kell leszurkolnia, vagyis ez kétmillió háztartással számolva 150 millió dollár, azaz 34,5 milliárd forint.

Mayweather most is nagyot kaszál
Fotó: AFP

Az ütközet szereplői további jelentős pénzbevételre számíthatnak a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában rendezendő meccs jegyeladásaiból is, miután egy szorítóhoz közeli ülőhely csaknem 9 és fél ezer dollárba – 2,2 millió forint – kerül, de a legolcsóbb tikett is kevés híján 1700 dollárt – közel 400 ezer forintot – kóstál.

Hírek szerint a bokszcsata hőseinek a garantált fellépti díja jelentősen eltér: a nagyobb névnek számító amerikai legalább 41 és fél milliós “órabérre” jogosult a 12 menetesre tervezett mérkőzésért, miközben a mexikóinak “csak” ötmillió a garantált “alapfizetése”.

A 36 éves Mayweather, aki a WBA úgynevezett szuperbajnoki státuszát élvezi, eddigi 44 meccsét kivétel nélkül megnyerte, ráadásul 26-ot KO-val, de a 23 esztendős Álvarez profi mérlege is nagyszerű, hiszen egy döntetlen mellett 42 győzelmet, közte 30 kiütéses sikert jegyez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik