Sport

Földbe döngölték a jövő reménységét

geno smith (geno smith)
geno smith (geno smith)

A New York Jets újonc, tehetséges irányítóját, Geno Smith-t négyszer vitték földre a Patriots védői. A meccset a New England nyerte 13-10-re.

Az amerikaifutball-liga (NFL) második hete kezdődött meg péntek hajnalban. Az elkapó gondokkal küzdő New England Patriots a csoportrivális New York Jets együttesét látta vendégül.

A Tom Brady vezette támadóalakulat az elmúlt évek félelmetes csapatrésze volt, ez azonban mára megkopott, hiszen a veterán irányítónak többnyire újoncokkal kell szállítania a győzelmeket, hogy a Patriots ismét a Super Bowl közelében találja magát. A másik oldalon Mark Sanchez egész szezonra kidőlt, így az idén draftolt reménység, Geno Smith vette át az irányítást a zöld-fehéreknél.

Az első héten mindkét együttes nyerni tudott, bár kis különbséggel, ráadásul a Patriots sérültlistája csak hosszabb lett, így az elmúlt évekkel ellentétben nem volt egyértelmű Bradyék fölényes győzelme.


Nem ez volt Tom Brady legjobb meccse
Fotó: AFP

A találkozó a védelmek csatáját hozta: a felek alig tudtak érdemleges támadásokat vezetni, így a rúgóké volt a főszerep. Jegyezzük meg, nemrég a New England elengedte erdélyi származású punterét, Meskó Zoltánt, a Jets ellen pedig 11 alkalommal is el kellett rúgniuk a labdát, ilyen 2003 óta nem volt a bostoni klubnál.

A Patriots egyként már a nagyszünetre meglógott 13-3-ra, majd a harmadik negyedben a Jets Bilal Powell három yardos futásával feljött 13-10-re. A záró felvonásban már nem született pont, ráadásul Smith az utolsó percben eladta a labdát, így a hazaiak nyerték a meccset.

Tom Brady szokatlan módon csak 185 yarddal és 19 jó átadással zárta a találkozót, emellett kioszott egy touchdownt passzt. Geno Smith 15 kísérletből 214 yardot hozott össze, viszont háromszor az ellenfélhez passzolt és négyszer le is vitték a földre (sack), vagyis a New England védelme szétszedte a fiatal irányítót.

Eredmény – NFL, 2. hét

New England Patriots – New York Jets 13-10 (10-3, 3-0, 0-7, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik