Sport

41 éves bringás vezet a Vueltán

Chris Horner (chris horner, )
Chris Horner (chris horner, )

Joaquim Rodriguez nyerte a spanyol kerékpáros körverseny 19. szakaszát, melyet követően Chris Horner vezet az összetettben.

Pénteken a San Vicente Barquera és Alto Naranco között húzódó, 181 kilométeres táv várt a mezőnyre, nehezítés gyanánt pedig hegyi befutó zárta a szakaszt. A Katyusa hazai közönség előtt versenyző kerékpárosa, Joaquim Rodriguez volt a leggyorsabb, aki egy jó hajrának köszönheti győzelmét.

A nap elején még az összetett első helyén álló Vincenzo Nibali ugyanakkor nehéz helyzetbe került. A 2010-es bajnok, aki idén a Giro d’Italián is diadalmaskodott, ugyanis elveszítette a piros trikót. Nibali ezúttal is jól tartotta magát a táv nagy részében, ám az utolsó hegyen, azon is az utolsó kilométeren leszakadt, így az ötödikként célba érő Chris Horner átvette a vezetést, most neki van 3 másodperc fórja. Az októberben a 42-őt betöltő amerikai már vezetett az idei Vuletán: a 4. és a 11. szakaszt követően volt az övé a piros trikó.

A vasárnapig tartó viadalon szombaton az Aviles és Alto de L’Angliru Mundo között 142,2 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre.

Eredmény – Vuelta, 19. szakasz, San Vicente de la Barquera-Alto Naranco, 181 km

1. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) 4:16:13 óra
2. Diego Ulissi (olasz, Lampre) 11 mp hátrány
3. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) azonos idővel
4. Samuel Sanchez (spanyol, Euskaltel) a. i.
5. Christopher Horner (amerikai, RadioShack) 14 mp h.
6. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) a. i.
…9. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 20 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Horner 77:56:05 óra
2. Nibali 3 mp h.
3. Valverde 1:06 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik