Sport

Thomas Muhlocker Barcelona High Roller bajnoka

póker (póker, )
póker (póker, )

A fiatal német Thomas Muhlocker szerezte meg az EPT Barcelona High Roller tornájának bajnoki címét.

Bár már pár napja véget ért az EPT Barcelona főversenye, a High Roller tornán csak most avattak bajnokot. A győzelem Thomas Muhlockerhez került, aki a párbajban Daniel Negreanut verte meg – írja a Poker.hu.

Rendkívül nívós versenyt rendeztek az European Poker Tour Barcelona sorozatának zárásaként. Tízezer eurót kellett ugyanis befizetni annak, aki meg akarta magát mérettetni a High Roller tornán.

Végül 138-an neveztek, 42-en vásárolták vissza magukat, így alakítván ki az 1,8 millió eurós nyereményalapot. A híres pókersztárok között tűnt fel az FC Barcelona focistája, Gerard Piqué is, aki nem okozott csalódást, élete első jegyzett tornaeredményét érte el, amikor a 19. helyen búcsúzott a versenytől.

A döntőtől még messze volt Piqué, ahova mindössze nyolc játékos jutott be, a legtöbb zsetonnal a finn Joni Jouhkimainen. A legnevesebb pókeres viszont ő, hanem bizonyára a kanadai Daniel Negreanu volt, aki szintén remek zsetonállással vágott neki a végső küzdelemnek.

Jouhkimainennek nem sikerült túl jó a finálé, fokozatosan csúszott vissza, a negyedik hellyel kellett beérnie. A dobogó alsó fokára az amatőr francia hobbista zsugás, Jean-Noel Thorel ért fel, míg a párbajt az említett Negreanu mellett a fiatal profi német, Thomas Muhlocker játszhatta.

A kanadai hatalmas előnnyel vezetett, azonban szerencséje a torna legvégén hagyta el, Muhlocker fordítani tudott az álláson, majd a győzelmet is sikerült megszerezni. 390 ezer eurót nyert, mely egyben pályafutása első bajnoki címe is, Negreanu 264 ezer euróval gazdagodott, de még Thorel és Jouhkimainen is hatszámjegyű nyereménnyel zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik