Sport

Görbicz Anita sérülten is edz, nemsokára műtik

gorbicz-anita(650x433)(2).jpg (görbicz anita, )
gorbicz-anita(650x433)(2).jpg (görbicz anita, )

A Győr klasszis kézilabdázójának kezéből két és fél hét múlva kiveszik a csavarokat. Az első Bajnokok Ligája-találkozón már játszana.

A Ferencváros elleni első fordulós bajnoki csúcsrangadón nem léphetett pályára a Győr színeiben Görbicz Anita. Az irányító az augusztus végi, PWC nemzetközi kézilabdatorna döntőjében, a Vardar Skopje elleni meccsen eltörte a gyűrűsujját.

Már a visszatérésre készül, mondta el a Sport24-nek egy csütörtöki sajtótájékoztatót (ennek részletei az interjú alatt) követően.

Volt már pár sérülésed a pályafutásod során. Ezen könnyű lesz túllépni, a korábbiakhoz képest mennyire macerás?

Komolynak komoly, mert mégiscsak műtét lett és lesz a vége, háromfelé tört szilánkosan a csont, de a korábbi sérüléseimhez képest ez semmi.

Mikor lehet valóban semmi?

Hetente járok kontrollra, nézzük, hogyan forr a csont össze. Ha minden jól megy, két és fél hét múlva lesz a műtét, akkor veszik ki a csavarokat. Hogy utána még mennyi időt kell rehabilitációval tölteni, nem tudom, de remélem, hogy az első BL-meccsen már játszhatok.


Görbicz Anita még nem tud a győriek rendelkezésére állni
Fotó: MTI

Mit tudsz csinálni az edzéseken?

Mindent.

Igen?

Igen, mindent megcsinálok, amit a lányok, igaz, én egyedül csak jobb kézzel. Jó, persze a többiek azért odafigyelnek, hogy ne üssenek oda, nem 100 százalékosan védekeznek ellenem. Ha Ambros megköveteli, hogy a nagyon kemény védekezést gyakoroljuk, akkor egy kicsit félrevonulok, és más feladatot végzek.

Min múlott a Fradi elleni meccs? A lehető leghamarabb jött ez a rangadó, mennyire viselte meg a csapatot a vereség?

Nem mondom, hogy egy kicsit sem viselte meg a csapatot a vereség, hiszen régen kaptunk ki. Igaz, ez a Fradi nagyon jó, nagyon jól is játszottak a meccsen, összeszedettek voltak. Nekünk csak a támadójátékunkkal volt gond, hiszen kevés gólon tartottuk őket, ami szép teljesítmény. Nem erre a meccsre kellett nekünk bombaformába kerülni, nem így időzítünk. Megyünk tovább, ez most így sikerült, az alapszakasz vége még egyébként is nagyon messze van.

Könnyű volt Katerina Bulatovic beilleszkedése a csapatjátékba? Mégiscsak egy karakteres kézilabdázó.

Igen, abszolút. Nagyon kedves lány, csapatcentrikus, semmi probléma nem adódott.

Magyarul, amikor ketten lesztek a pályán, nem kell aggódni a drukkereknek, ki lesz a vezéregyéniség, hiszen mindketten azok vagytok.

Azt gondolom, őt nem jól ítélik meg az emberek, és megmondom őszintén én is másként láttam őt korábban. Egymás mellett, egy öltözőben ismerszik meg az ember, sokat nyert vele a társaság. Szerintem nagyon jó kis csapat leszünk idén, jobbak, mint tavaly.

Mennyire követted, hogy a nemzetközi mezőny hogyan változott a nyáron?

Követtem, a győri tornán például világossá vált, hogy a Skopje egy nagyon jó csapat, annak ellenére, hogy ők is az elején járnak a felkészülésnek. A Ljubljana idén is jó, de idegenben mindenki veszélyes lesz.

Mit szólsz a Final Four esetleges megrendezéséhez?

Nekünk játékosoknak nem azzal kell foglalkozni, hogy milyen a lebonyolítása a nemzetközi kupának, de hazudnék, ha azt mondanám, nem foglalkoztat a kérdés. Meg is kérdezem majd Nagy Lacit, milyen az, amikor kétszer egymás után erős csapattal kell találkozni. Biztos, hogy furcsa lesz, ha ez a döntés születik, hiszen eddig volt egy hét felkészülési idő egy sorsdöntő meccs előtt. Majd meglátjuk.

A DigiSport a Győri Audi ETO és az MKB-MVM Veszprém mellett

Továbbra is egyik főtámogatója marad a DigiSport a férfi- és női bajnokcsapatnak (nem csak médiapartnere), és az elkövetkezendőkben is ezen a csatornán láthatjuk a két együttes Bajnokok Ligája-mérkőzéseit.

A csütörtöki, közös sajtótájékoztatón Faragó András, a DigiSport főszerkesztője elmondta, komolyan készülnek a BL-szezonra: „Szeretnénk igazi élményt nyújtani a nézőknek, a sztárokat egy kicsit közelebb hozni, a kulisszák mögé tekinteni. Minden idegenbeli találkozón is ott leszünk, és minden meccset HD-ben sugárzunk majd. Szeretnénk megfelelni az elvárásoknak.”

Kelecsényi Ernő, a Győr klubelnöke azt mondta, törekedtek a múltban is arra, hogy a támogatók körét megfelelően, a kor elvárásaira reflektálva bővítsék, a média pedig ma már egy vezető szegmense a sportgazdaságnak. Ami a szezont illeti: „Most még nem úgy játszik a csapat, ahogy mindenki szeretné, de ez természetes, tavaszra kell csúcsformába lendülni. Igyekszünk megismételni az előző év sikereit.”

Kálomista Gábor, a Veszprém első embere azt mondta, a DigiSport támogatása anyagilag is érezhető, még egy ekkora költségvetésű klub esetében is, és a megállapodásból mindkét fél igyekszik a lehető legtöbbet kihozni.

A sajtótájékoztatón Görbicz Anita mellett ott volt Nagy László is, aki beszélt a veszprémiek reményeiről, és közeli programjáról is, ugyanis az MKB-MVM Veszprém jövő csütörtökön már BL-meccset vív a Szentpétervár otthonában.

„Előnyben vagyunk tavalyhoz képest, mert az olimpia akkor közbeszólt, és kevesebb időnk volt a felkészülésre. Jó állapotban van a csapat, a kezdeti nehézségek persze látszódnak, de biztos, hogy a játékunk egyre javuló tendenciát mutat majd. Könnyebbnek tűnik ez a csoport, mint a tavalyi, de ne feledjük, hogy mindegyik együttes hazája bajnoka, és – főleg idegenben – mindenki nehéz ellenfél. Szeretnénk megnyerni a csoportunkat, aztán meglátjuk, hogy a többi csapat hogyan szerepel, és a folytatásban mire lehetünk képesek” – mondta a Veszprém csapatkapitánya.

Szóba került a női BL esetleges Final Fourja is, Kelecsényi Ernő úgy véli, ez egy kicsit elsietett lépés már ebben a szezonban, de ettől függetlenül egy magyar szándéknyilatkozat is érkezett az európai szövetséghez. Mint a sportvezető elmondta, három magyar pályázat is volt, ezek közül a magyar szövetség az egyik állami rendezvényszervező által megírt kandidálást továbbította az EHF felé.

A nemzetközi szervezet végrehajtó bizottsága legközelebb szeptember 20-án ülésezik, vagy akkor, vagy novemberben várható döntés az ügyben. Hogy összesen hány pályázó próbálkozik, nem tudni, de Ljubljana biztosan jelezte szándékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik