asley gonzalez (asley gonzalez)
Sport

Vesztegetési kísérlet a cselgáncs-világbajnokságon

Meg akarták vesztegetni a döntő előtt a későbbi aranyérmes kubai Asley Gonzalezt a Rio de Janeiróban másfél hete befejeződött cselgáncs-világbajnokságon.

A judoinfo.hu szaklap híradása szerint a 90 kilogrammos versenyzőnek dollárezreket ajánlottak fel, ha elveszíti a grúz Varlam Liperteliani elleni finálét.

Gonzalezt először 15, aztán 20 ezer dolláros ajánlattal keresték meg, hogy adja át az aranyat riválisának, akit korábban a párizsi Grand Slam- és a floridai Grand Prix-versenyen is legyőzött.

“Nem árulom pénzért az érmemet” – közölte a tavalyi londoni olimpia ezüstérmese. “Az összeget egy mobiltelefon kijelzőjén mutatták nekem, de az elveimet sohasem adnám fel. Nem hagyhattam cserben az edzőmet, Justo Nodát, a népemet és a forradalmat sem.”

A 23 éves dzsúdós – aki a vb negyeddöntőjében a magyar Tóth Krisztiánt verte – majd meglepetésre legyőzte az olimpiai, világ- és Európa-bajnok görög Iliasz Iliadiszt, ezt követően nézhetett szembe Varlam Lipertelianival, akit intésekkel vert a fináléban.

Íme a kérdéses meccs:

Ajánlott videó