Sport

Rafael Nadal New York királya

Rafael Nadal (rafael nadal, us open 2013, )
Rafael Nadal (rafael nadal, us open 2013, )

A spanyol teniszező a US Open döntőjében legyőzte Novak Djokovicsot. Ezzel idén továbbra is veretlen kemény pályán (28 meccs, 28 győzelem).

Rafael Nadal (2.) négy játszmában (6:2, 3:6, 6:4, 6-1) győzte le szerb világelsőt. A hosszú labdamenetekkel és csodás pontszerzésekkel tarkított, 3 óra 21 perces fináléban Nadal a 2010-es US Open győzelme után másodszor tudott nyerni és ezzel pályafutásának 13. egyéni grand slam-győzelmét aratta (Djokovics eddig egyszer nyert, 2011-ben épp Nadal ellen).

A meccs olyan volt, amilyennek mindenki gondolta, amilyet várt mindenki – fantasztikus. De milyen is lehetne az aktuális világelső és második csatája. Azé a két teniszezőé, akik hatodik egymás elleni Grand Slam döntőjüket vívták és amelyen Nadal hétfő esti győzelmével egyenlített.


Rafael Nadalnak nem a feje fájt a meccs után
Fotó: AFP

Harminchetedszer találkoztak egymással pályafutásuk során eddig – John McEnroe és Ivan Lendl 36-tal tartotta a rekordot – és ebben az összevetésben Nadal 22-15-re vezet immár. Djokovicsnak valamit tennie kell, ha versenyben akar maradni, mert az utolsó hét találkozóból a US Open döntőjével hatot Nadal nyert meg.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik