Sport

Kokó és Szántó is kiszáll a bokszszövetségből

Szántó Imre (szántó imre, harcsa zoltán, )
Szántó Imre (szántó imre, harcsa zoltán, )

A Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke és a sikeredző kedden mondott le tisztségéről.

Kovács István olimpiai bajnok és Szántó Imre mesteredző lemondott a Magyar Ökölvívó Szövetségben betöltött tisztségéről és az ezzel kapcsolatos feladatokról a szervezet keddi ülésén. Kovács István azt mondta, hogy lemondásukat egészen addig fenntartják, amíg az elnök személye és az elnökség összetétele nem változik.

Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Kovács a szövetség tiszteletbeli elnöke volt.

“Kokó a közte és köztem, illetve az elnökség között évek óta húzódó ellentét miatt jelentette be ma a lemondását, amelyet a MÖSZ elnöksége egyhangúlag elfogadott – nyilatkozott Csötönyi Sándor. – Mivel hónapok óta tudtunk a szándékáról, senkit sem ért meglepetésként a döntés bejelentése, amelyre azért most került sor, mert az elnökség a nyáron nem ülésezett.”

Szántó Imre már korábban összerúgta a port a vezetőkkel. Nagy visszhangot váltott ki a Harcsa Zoltán körüli eset: az ökölvívó közúti balesetet okozott, amiért Öcsi bácsi szerint meg kellett volna büntetni a sportolót, ám a szövetség elnöksége ezt megvétózta. Szántó ezt követően bejelentette, hogy nem tud sem a jelenlegi vezetőséggel, sem Csötönyi Sándor elnökkel tovább dolgozni.

Csötönyi 1996 óta vezeti a Magyar Ökölvívó Szövetséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik