Sport

Hat versenyzőnk az Európa-válogatottban

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

December 20-21-én rendezik az Európa-Amerika gálaversenyt a skóciai Glasgowban.

A MÚSZ honlapja szerint a viadalra három nő, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka, továbbá három férfi úszó, Cseh László, Gyurta Dániel és Biczó Bence kapott meghívást az Európa-válogatottba.

“Dilemmában vagyok, mondhatnám, hálás dilemmában, merthogy egyelőre nem tudom, mi a legjobb megoldás arra az esetre, ami most előállt – mondta az MTI-nek Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azzal összefüggésben, hogy jelen helyzet szerint nagyjából egy időben egyszerre három helyen is jelen kellene lennie Hosszú Katinkának, Gyurta Dánielnek és Cseh Lászlónak három, egyformán decemberi meghívás nyomán.


Hosszú Katinka igen kapós lett
Fotó: MTI/EPA

Egyfelől mindhármójukat Szentpétervárra várja december 20-21-re, az ő nevét viselő nemzetközi viadalra, a Vlagyimir Szalnyikov Kupára az olimpiai bajnokból lett orosz szövetségi elnök, aki még a 25 méteres medencében rendezendő verseny programját is kész átalakítani a magyarok kedvéért. Ámde ugyanezen a két napon lesz a hagyományos Európa-Amerika úszóvetélkedő is ezúttal a skóciai Glasgow-ban, s a szervezők a kontinentális csapatba hat magyart válogatottak be, Hosszúék triója mellett még Jakabos Zsuzsannát, Kapás Boglárkát és Biczó Bencét is meghívták a rangos párviadalra. Harmadiknak pedig ott van a hagyományos magyarországi ünnepség, a Sportcsillagok Gálaestje, amelyen idén december 19-én köszönti és díjazza a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év legjobb hazai sportolóit, márpedig csaknem bizonyos, hogy az eseményen – mint várhatóan a legtöbb szavazatot kiérdemlők közé tartozónak – jelenése lesz Hosszúnak és Gyurtának egyaránt.

“Sztárjaink rettentően kapósak, de ezen a hálás gondon jó lenne mielőbb túllenni; nem könnyű választás előtt állunk” – értékelte a szituációt Gyárfás Tamás. Hozzáfűzte, hogy mielőbb le akar ülni konzultációra az úszósztárokkal, s együtt kitalálni a legjobb megoldást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik