Sport

Birkózás: “Győzött az igazság!”

birkózás (birkózás, gelencsér barnabás)
birkózás (birkózás, gelencsér barnabás)

Módos Péter, olimpiai bronzérmes birkózánk szerint a helyes döntést hozta meg a NOB.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 125. ülésén előbb szombaton döntött arról, melyik kandidáló város kapja meg a 2020-as olimpia rendezési jogát: Tokió 1964 után másodszor látja vendégül az ötkarikás játékokat.

Vasárnap egy számunkra fontosabb szavazás is lezajlott: a birkózás bent maradt az olimpiai programban, megelőzve a fallabdát és a a baseball/softballt.

A szavazáson a birkózás 49, a közösen szereplő baseball/sofball 24, a fallabda pedig 22 voksot kapott. A mostani NOB-döntés a 2020-as mellett a 2024-es programban maradást is biztosítja.

A hírt két kiválóságunk is kommentálta. Módos Péter, London olimpiai bronzérmese szerint a helyes döntés született.

“Budapesten, a vébé előtti pihenőnapon, szűk családi körben voltam vasárnap késő délután, amikor egy újságíró felhívott és elmondta a jó hírt. Hála Istennek, győzött az igazság! Az olimpiai eszme csorbult volna, ha nem marad a programban a sportág. Olyan lenne, mintha egy autóból kiszednék a motort. Nem is értem, hogyan fordulhatott ez meg néhányak fejében…”

Lőrincz Tamás, London ezüstérmese is bízott abban, hogy nem veszik le az olimpia műsoráról ezt a tradícionális sportágat.

“Épp a szüleimnél voltam, egy közösségi oldalt lapozgattam. A döntés után nem sokkal már olvastam a bejegyzést. Bíztam a birkózás műsorban maradásában, nem tudtam elképzelni, hogy ne így legyen. Ilyen összefogás után, amit az elmúlt hónapokban a nemzetek, földrészek mutattak, nem is lehetett volna másképp! Ott a helyünk az olimpián, mindíg is ott volt, és ott leszünk, most már tudjuk, Tokióban is!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik