Sport

Babost hamar megállították Üzbegisztánban

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a Taskentben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A 20 éves soproni játékos gyorsan szettelőnybe került a harmadik helyen kiemelt osztrák Yvonne Meusburgertől, ám a második játszmát hamar elbukta, a harmadikban pedig már csak egy gémet tudott nyerni a júliusban Budapesten döntős riválisa ellen. A találkozó 1 óra 31 percig tartott.

A világranglistán 107. Babost párosban a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán az első helyen emelték ki, ellenfelük a nyitókörben a kirgiz Kszenija Palkina és a fehérorosz Polina Pekova lesz.

Babos a legfrissebb világranglista szerint maradt a 107. helyen. A rangsort változatlanul a US Openen vasárnap győztes amerikai Serena Williams vezeti a döntőben alulmaradt fehérorosz Viktorija Azarenka és a New York-i Grand Slam-tornától vállsérülés miatt visszalépett orosz Marija Sarapova előtt.

A US Openen elődöntős olasz Flavia Pennetta 52 helyet javítva a 31., míg az első fordulóban kiesett, 2011-es bajnok ausztrál Samantha Stosur hét helyet rontva a 18.

Eredmény – taskenti tenisztorna, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Meusburger (osztrák, 3.)-Babos Tímea 2-6, 6-2, 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik