Sport

Turánék bevették Kassát

Turán Frigyes (turán frigyes, )
Turán Frigyes (turán frigyes, )

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős nyerte meg a rali országos bajnokság negyedik futamát, amit a Kassa-rali keretein belül rendeztek meg.

Egy mosolygós Turán Frigyes érkezett meg a célba vasárnap a Kassa-ralin, ami nem meglepő, figyelembe véve, hogy a Ford Focus WRC-vel versenyző pilóta a kilenc gyorsasági szakaszból négyet is megnyert – ebből hármat a záró napon. A magabiztos versenyzés meg is hozta a kívánt eredményt, Zsiros Gáborral alkotott kettőse megnyerte az ob 4. szakaszát és az abszolút értékelésben is a másodikak lettek. Csak a 2012-es szlovák bajnok, Grzegorz Grzyb volt jobb náluk.

„Akadt egy kis izgalom szombaton este, hogy milyen időt kapunk arra a szakaszra, amelyen Matics Misiék balesete miatt meg kellett álljunk, hogy mentőt hívjunk, de végül a felügyelő testület úgy döntött, Kazár Mikiék idejét kapjuk, s ez szerintem korrekt döntés volt. Az abszolút második helyről, a magyar értékelésben pedig az élről várhattuk a vasárnapi rajtot, 4.7 másodperces előnnyel, amit tizenhárommal sikerült növelni rögtön az első szakaszon. Utána egy kicsit visszavettünk a tempóból és próbáltunk okosan autózni, de még így is nőtt az előnyünk. Nagyon elégedett vagyok, végre győztünk, végre meghozta a gyümölcsét ez a sok munka” – mondta Turán.

A magyarok versenyében Kazár Miklós, Szőke Tamás duó lett a második, Herczig Norbert és Bacigál Igor pedig a harmadik.

Több bukás is volt egyébként a hétvége során és sajnos sérülés is. A Turán által említett Matics Mihályék fának ütköztek, Zejda Viktóriát kórházba is kellett szállítani, három bordája és a kulcscsontja is eltört, illetve zúzódott a tüdeje.

Eredmény – Kassa-rali, az ob 4. futama, végeredmény 9 gyorsasági szakasz után

1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Ford Focus WRC) 1:18:16.4 óra
2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) 34 mp h.
3. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 1:36.2 perc h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik